Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 8068

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Според МЗХ:

1. Пчелите НЕ СА ЖИВОТНИ, когато става въпрос да ни дават субсидии, пропорционални на тези, които получава целия животновъден сектор.

2. Пчелите СА ЖИВОТНИ, когато става въпрос за регистрация, идентификация, здравословен статус, контрол, проверки и всякакви други преебавки, които са измислени с цел да прецакат пчеларя.
    Пропорционални ?
    В смисъл размера на пчелата или що ?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Пропорционални ?
    В смисъл размера на пчелата или що ?
    В смисъл стойноста на пчелното семейство. Тоест трябва да ни третират например като овце или кози. Най-вече като овце, защото ние поначало сме си "овчи" сектор.

Някой има ли си представа какви субсидии се дават на 1 овца или 1 коза?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    В смисъл стойноста на пчелното семейство. Тоест трябва да ни третират например като овце или кози. Най-вече като овце, защото ние поначало сме си "овчи" сектор.

А за автохонна порода още повече.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Също в смисъл да дават по едно 50-60 лева на година на всяко едно пчелно семейство, без да е обвързано с произведена продукция, пък срещу тази сума съм готов да ме регистрират, идентифицират, проверяват и всичко останало, както си му е реда сред бюрократичните среди.

Искам така да докарат нещата, щото дори и да мързелувам, пчеларската ми година да излиза на нула. А ако случайно си мръдна гъза да свърша някаква пчеларска работа, веднага да се появи и печалба. И колкото по-много работа свърша, толкова по-голяма печалба да има.

В момента най-големият проблем на пчеларството се състои в това, че НИКОЙ НЕ ГАРАНТИРА НУЛАТА - тоест факта, че вече притежаваш пчелни семейства, и като собственик на такива, вече подпомагаш икономиката на страната, опрашвайки повече или по-малко селскостопански култури.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Също в смисъл да дават по едно 50-60 лева на година на всяко едно пчелно семейство, без да е обвързано с произведена продукция, пък срещу тази сума съм готов да ме регистрират, идентифицират, проверяват и всичко останало, както си му е реда сред бюрократичните среди.

Искам така да докарат нещата, щото дори и да мързелувам, пчеларската ми година да излиза на нула. А ако случайно си мръдна гъза да свърша някаква пчеларска работа, веднага да се появи и печалба. И колкото по-много работа свърша, толкова по-голяма печалба да има.

В момента най-големият проблем на пчеларството се състои в това, че НИКОЙ НЕ ГАРАНТИРА НУЛАТА - тоест факта, че вече притежаваш пчелни семейства, и като собственик на такива, вече подпомагаш икономиката на страната, опрашвайки повече или по-малко селскостопански култури.
    Тук и според мен се крие "ключа от палатката" - да се накара държавата да дава субсидия за опрашването - на пчелно семейство. ОСТАНАЛО - КАКВОТО ПЧЕЛАРЯ СИ ДОКАРА. Ако трябва да ги вземе от субсидиите за целия растениевъден сектор.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Тук и според мен се крие "ключа от палатката" - да се накара държавата да дава субсидия за опрашването - на пчелно семейство. ОСТАНАЛО - КАКВОТО ПЧЕЛАРЯ СИ ДОКАРА. Ако трябва да ги вземе от субсидиите за целия растениевъден сектор.

Аз затова съм се насочил от догодина да ставам таксиметров пчелар.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011

Дават 80 лева .

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Дават 80 лева .
    Ха-така ..... Ето за това трябва да се борим. Срещу тази сума ще си зачукам на кошера не само жълта табелка, но и бяла, зелена, бимбяна, с един чип, с два чипа, с БАР-код, с QR-код и с фантифлюшка. Ще я лакирам, полирам и обещавам веднъж седмично да забърсвам праха от нея.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Точно за тава е борбата .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Ха-така ..... Ето за това трябва да се борим. Срещу тази сума ще си зачукам на кошера не само жълта табелка, но и бяла, зелена, бимбяна, с един чип, с два чипа, с БАР-код, с QR-код и с фантифлюшка. Ще я лакирам, полирам и обещавам веднъж седмично да забърсвам праха от нея.
    Бори се за за Де-минимис в пчеларството и догодина. Справка- 2015 са кандидатствали 500 000 пч. сем. (приблизително). 2016, 300.....и няколко хиляди. Доводи-пчеларството в България се е стопило. А за 2017, нищо не се знае.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •