В казармата бях в КЕЧ-а. Шофьор. На циганчетата дето бачкаха по обектите им даваха задачи на “акорд“. Една работа трябва да я свършат за 20 дни (примерно). Ако я свършат за 15, другите 5 дни получават домашна отпуска.![]()
В казармата бях в КЕЧ-а. Шофьор. На циганчетата дето бачкаха по обектите им даваха задачи на “акорд“. Една работа трябва да я свършат за 20 дни (примерно). Ако я свършат за 15, другите 5 дни получават домашна отпуска.![]()
Колега Пашовски,аз съм отразил със позволената сигнатура твоя пост.Не знам дали си следял гладиаторските символи под твоя пост–имаше само един ЧЕРЕН ХИКС ОТ УВАЖАЕМИЯ СОБСТВЕНИК НА ФОРУМА.Интересното е, че изчезна след като се появиха нашите гладиаторски символи.Тази тема се появи след един мой пост за робовладелския строй/не знам защо го изтриха,може би видяха пълно при покритие със сегашното положение в БГ/А аз исках да им покажа как робите са отговаряли на робската експлоатация–чрез чупене на оръдията на труда в процеса на работата.Явно тези които са го изтрили/или изтрил/не са били в час по история когато Учителя/ката/ е преподавала точно този материал.Дори имах черно хиксче от един Уважавар колега.ЖАЛКО ЗА ЗНАНИЯТА МУ ПО ИСТОРИЯ.А ти не се отчайвай,какъвто и гладиаторски символ да видиш под поста си-Пишеш ли истината и господ не би те изтрил/макар че има много фурнаджийски лопати във форума/.Може би с изтриването на този мой пост ,ще ме изтрият тотално,защото истината боли много Ако не би,винаги имаш моя гладиаторски палец нагоре/т.е. ДА ЖИВЕЕ/,АКО ПИШЕШ ПАК ИСТИНАТА!!! Успех колега в развенчаването на една не истина.![]()
tihmr Интересно как всички мързелуващи го правят подсъзнателно пък иначе много им се работи и даже протестират против системата но се възползват от благата които тя предлага - твърдо работно време, годишен отпуск, здравеопазване, заплата, пенсия (малка била) .... ами да се махнат от лошата система и да идат там където я няма и да оцеляват ден за ден и да си организират сами комуна. Това което виждаме обаче е масова миграция към градовете и държави с така наречената "РОБСКА" система и то най-вече от такива подсъзнателни мързели които все-повече доказват че са съзнателни такива! С нетърпение очаквам да видя орди от протестиращи срещу "РОБСКАТА СИСТЕМА" с лопати и мотики засилили се към опустелите села и баири далеч от омразната система!!!![]()
"Интересен е потомъкът на българин и японка - много му се работи, ама не може да стане и да започне."
В духа на темата ще ви дам един пример. На всеки обект се налага да закупуваме нови инструменти - гаечни ключове, чукове и свредла ще спомена само за илюстрация. Като свърши обекта, 90 % изчезват, няма налични счупени или повредени. На обектите работят монтажници с над 1000 лв чиста заплата, някои с доста повече. Със сигурност не са умрели от глад, ама инструментите все пак ги няма. Не назначаваме човек да следи за инвентара, защото масрафа около него е толкова, колкото да купим нови инструменти. Е, питам аз, що за хора сме това българите, крадем заради спорта или така чувстваме вътрешна удовлетвореност? Това се пренася нагоре по веригата, първо от родители на деца, после те стават началници /работодатели/, управници, депутати. Колкото по-нависоко, толкова по-сериозни суми се крадат. И като се намери един да не краде, обърква цялата схема и в общия случай "му намират цаката" и се отърват от него. Народопсихология. Затова по бедност сме и ще сме на опашката на Европа, ако не ни изхвърлят оттам или се самоизхвърлим. Защо и как сме станали такива да кажат социалните психолози, но факта е, че сме крадливо племе. Доказват го и многобройните напъни и хитрини из темите как да си защитим кошерите от кражба.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Не, не си прав. Хитрините основно се прилагат в безвъзмездната финансова помощ на Европейския съюз, от който масово се оплакват и то тия, които най-много се възползват. Да са живи и здрави, нека се възползват, но да не ни плачат колко са ощетени.
Извинявам се, че не е по темата, ама.
Не знам защо, не искате да разберете, че народопсихологията ни е прекрасна! Ако не беше тя, сега щеше да пишем с картинки, и да ядем баклава. Барабар с цялата Европа! Качествени хора, има навред! Но, понеже ми омръзна да слушам глупости- ето един пример: Решава един работодател, да подправи подписа на бременна служителка за да може да я уволни. След като това е вече факт, служителката съответно побеснява, и начева да си търси " правата". Подава жалби където трябва. Идват от Инспекцията по труда и пишат в становището си- Да, бъра, дъра Работодателя дължи обезщетение и т.н. и толкоз. То хубаво дължи, ама само правораздавателния орган, след пет години ходене по мъките може да го накара да си плати????? Е, според теб Матеев чия народопсихология е сбъркана? На шефа, на държавата, или на служителката, която е решила, че няма смисъл да похарчи 5000 лева, евентуално да си получи дължимото, което е 700 лева?????? Такива примери мога да давам до утре. В тях, служителите не са крадци, лешпери, мързеливци, а честни и почтени хора!!!!!!!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
И как да се махнат от системата докато има съвестни надзиратели , които се грижат тя да работи.
Хората вярват в хубавите идеи и обещания.
Избираме политици с надежда за промяна и след това ги намразваме, отиваме в чужбина на работа за много пари и радостта е кратка, а работата дълга.
А ти дали нямаш стари изтерзани родители които са ползвали благата на тази система?
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Може би е писано напред в темата,но..... "РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА" и никой не може да ме увери в обратното и НЕ приемам да ме утъждествяват с ПРЕСТЪПНИК....може би другата седмица ще си допиша-сега правя шипков мармалад от крадени шипки с открадната захар на откраднат огън.....
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))