Кой е виновен за тази селекция
Кой е виновен за тази селекция
Предполагам всички са съгласни, че КРАЖБАТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и никой не трябва да краде от никого. Ако тука някой започен да ме оборва, ще падна под масата.
Ха сега да си помислим мързела престъпление ли е или не? Ами аз в момента мързелувам, но го правя това у дома пред компютъра на чашка с ракия и мезе. Значи мързела не е престъпление.
Мързелът на работното място обаче е престъпление, защото е с ранг на КРАЖБА ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ. Няма значение дали работодател е държавата или частно лице. Не вършиш никаква работа, но си прибираш парите за измързелуваното време. Тоест ОТКРАДНАЛ СИ ПАРИ, които не ги заслужаваш. От тази гледна точка половината хора в страната са престъпници, а една част от тях дори са НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ, защото се ГОРДЕЯТ СЪС СВОЕТО ДЕЯНИЕ.
Ха сега как ще оборите тази моя логика? Какво морално право ще изнамерите за мързела и как ще оправдаете престъпниците, които мързелуват на работното си място?
ПС: Нищо лично към никого. Говоря само по принцип и ви казвам истини, за които не сте се замисляли.
Матеев, имаш голям опит с лоши работници, аз мога да напиша роман за лоши работодатели и няма да ти стигне времето за мързел за да го прочетеш.Нямаш ли поглед върху твои партньори, всички ли са като теб.Писах, че ти си изключение, но изчезна в коша.
Има и друга гледна точка-нека ви попитам г-н Матеев,според вас накъде върви човечеството? Докато сме устремени към звездите и правим технически прогрес, какво става с чистата питейна вода и въздух? а множеството болести, наркомания и алкохолизъм?
Дали тези хора не мързелуват защото се противят подсъзнателно на цялото безсмислие на сегашната система, която си е робска откъдето и да я погледнеш .
Матеев, аз прочетох статистиката за загубите ти тази година, но не видях какъв компенсаторен механизъм използваш за да ги покриеш ! Тъй де, щом това ти е печалбата за годината и са ти я разпиляли вече, май по-добре си пийвай от ракийката и мързелувай, ама без нерви !
Има и нещо друго, когато човек има мотивация и желание може да приключи с поставена задача и за двойно по-кратко време, но когато ги няма може да се мотае цял ден и пак да не свърши работа. Там е ролята на добрия работодател, да създаде мотивация и желание в работниците си. Морков ли, тояга ли, най-добря начин е да го накара да почуства че работи все едно фирмата е негова, ама колко са такива Иначе редовната практика е че когато работодателя види че работника се справя с нещо за определено време го натоварва с още задължения. Затова и всеки се скатава и се мотае.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))