Трябваше просто да го представиш като мед, а не като захарен сироп. Имат норми за допустимост на меда и в резултата на изследването ти пишат нормата и отговаря ли продукта или не на тази норма. Освен това имат някакъв лицензионен режим и няма да изследват нещо за което не са лицензирани. Та ако кажеш искам да изследвам този мед по показатели ...... ще ти го направят. В лабораторията тук така си прекарах пробата.
Може да пробваш през "Алименти" коректни и бързи са, до колко може да се вярвана резултата не знам.


Цитат
. Използвам ел. нагреватели, термоконтролер от Али Експрес за 12 $, циклично реле за време за бъркалката пак от там и пак за токова пари - това е. Всички подобни инсталации, които съм виждал и за които съм чел са задължително с водна риза. Такава беше и досегашната ми. При новата инсталация, която направих тази зима за 500 кг. сироп /350 кг. захар+150 л. вода/ реших да не усложнявам нещата и пропуснах водната риза. Нагревателите са директно в съда. Задължително е обаче когато нагревателите се включат, бъркалката да върти интензивно докато те нагряват. Получи се без проблеми. При интензивно разбъркване на разтвора температурата на повръхността на нагревателите е само с 4-5 градуса по-висока от тая на разтвора.

