Искам и аз да споделя досегашния си попит в инвертирането. Експериментирам от 3 години. По отношение на пропорциите всичко е ясно - Матеев е дал всичко точно - 700 кг захар, 300 литра/кг. вода, съответното количество лимонена киселина до привеждането на разтвора до Ph 4,5, постоянна температура 60 градус и 50 г. инвертаза за тон за 24 часа или 100 г. за 12 часа. А ако е много спешно - 200 г. - за 6 ч. . Използвам ел. нагреватели, термоконтролер от Али Експрес за 12 $, циклично реле за време за бъркалката пак от там и пак за токова пари - това е. Всички подобни инсталации, които съм виждал и за които съм чел са задължително с водна риза. Такава беше и досегашната ми. При новата инсталация, която направих тази зима за 500 кг. сироп /350 кг. захар+150 л. вода/ реших да не усложнявам нещата и пропуснах водната риза. Нагревателите са директно в съда. Задължително е обаче когато нагревателите се включат, бъркалката да върти интензивно докато те нагряват. Получи се без проблеми. При интензивно разбъркване на разтвора температурата на повръхността на нагревателите е само с 4-5 градуса по-висока от тая на разтвора.