
Първоначално публикувано от
Апитрейд Пловдив
Ведра не използваме, г-н Мутафов. По вашата логика, искате да доплащаме процент за това, че някой някъде по веригата ще долее същия процент вода и ще компенсира тези пари. Грешно разсъждавате - поне от нашата гледна точка. Ние държим да продаваме качествен продукт, добавянето на вода освен че е съществена предпоставка за ферментация, също така сваля всички останали показатели в меда като общо поленово съдържание, диастазна активност и т.н. Жалко, че въобще мислите в такава посока, не че сигурно няма и преработватели, които го правят. Крайния продукт обаче със сигурност ще е с осезаемо по-ниско качество от този, който не е бил "обогатяван" с ведрата.
Както казах в едно от предишните мнения - за да се постигне по-добра цена за българския мед и той да стане синоним за високо качество, трябва от пазара да излязат тарикатите и при пчеларите, и при преработвателите. Това ще отнеме години, ако въобще се случи.
Поздрави