Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 67

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    20.04.2016
    Пчеларски район
    с. Градец, общ. Костинброд, обл.София
    Моят ентусиазъм все още не е докоснат от негативизъм. Миналата година започнах с 3 отводки, които слоших в самоделни 8 рамкови кошери с украински размер на рамката. Сандъците са разработка на баща ми от края на 80-те. В началото на годината закупих 3 Дадан- Блатови на 12 рамки. Купих 8 майки, делих и в момента зазимявам 18 семейства. Мисля, че засега успявам добре да се развивам. Сега поръчах някои неща от англия за майкопроизводство и се подготвям за новият сезон. Мед извадих само от 2 - около 40кг общо, а останалите разпределих към по-слабите. Справих се с търтовка, мистериозно изчезнали майки и две нападения. Чувствам се прекрасно. Това ми дойде като идеален заместител на стратегиите, които циках в началото на века на компа си. А за системата на баща ми, ще направя догодина една тема, независимо, че скептиците ще са доста.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от munteanu Виж публикацията
    Моят ентусиазъм все още не е докоснат от негативизъм.
    За жалост не винаги добър пчелар означава добър търговец. Просто от всяко дърво свирка не става аз се занимавам с пчели от години но по сериозно от 2-3г. напредвам с материала и практиката но уви с търговията съм кръгла нула. И мисля че има доста голям % пчелари като мен с 40-50-60 бр. пчелни семйства който хем не са хоби пчелари хем не са и чорбаджии и не са лоши пчелари но не са търговци.
    Пчели се увеличават живи и здрави догодина да ти дадът един тон мед и да го продадеш по поне 8лв. буркана.Успех

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Много отдавна, в началото на форума някъде съм казвал, че рядко се случва добрият производител да е и добър търговец. Това обаче не означава, че не може да има успешен бизнес, без да уточняваме в сферата на производството или на търговията.
    А "ентусиазъм" и "негативизъм" са си чиста проба емоция. Нали прочетохте за мистър Бъфет?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •