Да отговоря и на г-н Матеев значи стаята е много топла с изолация на стената(само една е външна) с изолация и на под!
С това трябваше да започнеш. Ами при стая с размери 3.40х3.40 площта е 11.56 кв.м. Необходимата мощност на отоплителните тела е 120*11.56 = 1387 W. Тоест избираш си радиатор с мощност 1.4-1.5 KW без значение каква марка е. Гледай да е красив и без вентилатор и терморегулатор. И да ги има, няма да пречат, но няма и да помагат. Само ще създават дискомфорт.
Ако дължината на прозореца е по-голяма, вместо един радиатор можеш да купиш два по-малки с мощност по 700-800 W единия. Целта е да покриеш по-голяма площ под прозореца, което ще допринесе за по-голям топлинен комфорт. Ако има така наречените НИСКОТЕМПЕРАТУРНИ РАДИАТОРИ, избери си такъв, стига като площ да се побере под прозореца. Този тип радиатори са с по-голяма площ и с по-ниска температура, но това е предпоставка за по-добър топлинен комфорт.
След това си избираш някой радио терморегулатор (препоръчах ти един, от който имам десетки и който е тестван години наред). И това е - готов си. Това е моята препоръка.
не си купувай адекс, миналата есен направих ремонт на спалнята (с малко по-голяма площ) на моя кум като му смених дограмата и направих изолация на външните стени (вътрешна) като му сложих ламперия на тавана и външните стени.Стана като хижа Добрила. Съответно всичко беше под моя заръка с изключение на смотания конвектор . Стаята зимата почти нямаше нужда от отопление освен това конвектора оцвети ламперията като в сауна след 10г. работа. И най-много ме издразни факта , че всичката ми работа струваше по-малко от цената на конвектора . Поне да ме бяха питали , и за отоплението. Българските конвектори са с по 100лв. по-ефтини. Като цяло една малка духалка (за 15-20лв) ще ти стопли стаята без проблем стига да нямаш много изкуствени килимчета... за печка на дърва е твърде много трябва да стоиш по бански ...
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))