Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 377 от 683 ПърваПърва ... 277327367375376377378379387427477 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,761 до 3,770 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Тарти също има лек за рапицата ама не знам за колко го продава.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ачка, че нямах време за пчелите, нямах, но се надявах както беше писал преди време, че можело да вдигнат меда от плодника в магазините през Септември, уви не мина номера при мен:-):-):-):-):-)
    Янчо немога да твърдя това.Май нещо не си разбрал.След последна паша(а не септември) пчелите вдигат меда от блокираните плодници и осигуряват площ за осеменяване.Освободените площи(демек вдигнатия мед) са в пряка зависимост от силата на сем.Освен това,през септември,като намалее пилото,освободените площи от пилото се запълват с мед.Незапълнена остава само ложата...

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Тарти също има лек за рапицата ама не знам за колко го продава.
    Гледай клипа качен от Ачката и там руснака е с фарарчета, другото е, че в момента имам по двайсетина пчели в магазините а реално температурата при мен ще такава чак до двайсети ноември. Вече няма да се стряскам затова че е студено, взимаш меда ако нямаш време чак ноември и в добре затоплена стая го почваш :-):-):-).

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Казват, че прашецоуловители, сиропец, и СР спирали нагона.....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Янчо немога да твърдя това.Май нещо не си разбрал.След последна паша(а не септември) пчелите вдигат меда от блокираните плодници и осигуряват площ за осеменяване.Освободените площи(демек вдигнатия мед) са в пряка зависимост от силата на сем.Освен това,през септември,като намалее пилото,освободените площи от пилото се запълват с мед.Незапълнена остава само ложата...
    Не се коси, търсех под вола теле :-):-):-). Тя Пашата при мен е една и приключва до 15 Юли/ тази година по рано/, но средата на август отворих някой друг и както винаги няма пило и много мед, само време да имам :-):-):-). Та си помислих, така и така магазините не можах да ги сваля и като започнат Септември да снася майката ще качат мед в магазините :-):-):-).

Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Преди 30-тина минути гледах това-2.ноември.Янчо гледай.https://www.youtube.com/watch?v=dYGqbBKvAVA
    Явно и братушката не робува на тъпотията че, през зимата пита с мед = буца с лед.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Как ви се роят на рапицата не знам,при мен след пръскането 40% от пчелата изчезва.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Явно и братушката не робува на тъпотията че, през зимата пита с мед = буца с лед.
    И само светли/тазгодишни/без да е отглеждано пило в тях.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Някъде бях чел че не знам коя година в Сибир паднало до -50 или -60 много животни умрели но пчелите оцелели.
    А скоро четох отишли група руснаци от Сибир да трупат знания и опит в Европата отишли гледали гледали чудили се (за тъмните пити също)
    па накрая казали то че колегите пари вадят това е от управата няма кражби медът е скъп и т.н. ама какви пчелари са като най силните им кошери са като наште отводки.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Как ви се роят на рапицата не знам,при мен след пръскането 40% от пчелата изчезва.
    Много лесно как? Половината целенасочено са слаби.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 377 от 683 ПърваПърва ... 277327367375376377378379387427477 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •