Тарти също има лек за рапицата ама не знам за колко го продава.
Тарти също има лек за рапицата ама не знам за колко го продава.
Янчо немога да твърдя това.Май нещо не си разбрал.След последна паша(а не септември) пчелите вдигат меда от блокираните плодници и осигуряват площ за осеменяване.Освободените площи(демек вдигнатия мед) са в пряка зависимост от силата на сем.Освен това,през септември,като намалее пилото,освободените площи от пилото се запълват с мед.Незапълнена остава само ложата...
Гледай клипа качен от Ачката и там руснака е с фарарчета, другото е, че в момента имам по двайсетина пчели в магазините а реално температурата при мен ще такава чак до двайсети ноември. Вече няма да се стряскам затова че е студено, взимаш меда ако нямаш време чак ноември и в добре затоплена стая го почваш :-):-):-).
Казват, че прашецоуловители, сиропец, и СР спирали нагона.....
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Не се коси, търсех под вола теле :-):-):-). Тя Пашата при мен е една и приключва до 15 Юли/ тази година по рано/, но средата на август отворих някой друг и както винаги няма пило и много мед, само време да имам :-):-):-). Та си помислих, така и така магазините не можах да ги сваля и като започнат Септември да снася майката ще качат мед в магазините :-):-):-).
Как ви се роят на рапицата не знам,при мен след пръскането 40% от пчелата изчезва.
Някъде бях чел че не знам коя година в Сибир паднало до -50 или -60 много животни умрели но пчелите оцелели.
А скоро четох отишли група руснаци от Сибир да трупат знания и опит в Европата отишли гледали гледали чудили се (за тъмните пити също)
па накрая казали то че колегите пари вадят това е от управата няма кражби медът е скъп и т.н. ама какви пчелари са като най силните им кошери са като наште отводки.
В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))