Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 376 от 683 ПърваПърва ... 276326366374375376377378386426476 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,751 до 3,760 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Щом се излекува Аскосферозата няма логика да се яви пак освен ако не се създадат предпоставки за това (влага , стари пити , празен плодник борба с друго заболяване трябва да се има в предвид че засяга личинките до 3 дневна възраст ) а новата майката със своята генетика не го излекува а просто пчелите работнички са по чистофайници и не дават да се развие заболяването.
    Спорите на аскосферозата винаги са в плодника в клийките на рамките и ако има мед в тях няма да се яви заболяване.

Опытные пчеловоды утверждают, что предотвратить болезнь может наличие меда в гнезде. Не убирайте весь мед целиком. Споры аскосфероза будут всегда присутствовать в расплоде, но они смогут проявить себя только при отсутствии меда в рамках.
    Первоисточник: http://roypchel.ru/pchely/askosfer.html
    Гоше, свалям от няколко дена магазините и ще има баберка/ако се сетя ще снимам/а като ги гледам колко мед имат, разбирам колко съм бил прост :-):-):-) , изтървал съм поне тон и половина. Та ако в килийките вместо оригинален мед има немед/инвиртиран сироп/ ще се развива или няма да се развива тази болест?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Госпожо Георгиева, ако може да споделите ДБ с колко магазина или корпуса ги държите по време на рапицата. Това би помогнало на Ангел за отговора.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Гоше, свалям от няколко дена магазините и ще има баберка/ако се сетя ще снимам/а като ги гледам колко мед имат, разбирам колко съм бил прост :-):-):-) , изтървал съм поне тон и половина. Та ако в килийките вместо оригинален мед има немед/инвиртиран сироп/ ще се развива или няма да се развива тази болест?
    Напъвах се за жълтата фланелка, но не Твоя е.:-)

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Напъвах се за жълтата фланелка, но не Твоя е.:-)
    Аз в кое състезание играя? И не разбирам какво спечелих? Да не е жълта, за да ми приляга като начинаещ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Аз в кое състезание играя? И не разбирам какво спечелих? Да не е жълта, за да ми приляга като начинаещ?
    Спечели слава и пари в състезанието Доходност.Браво,ние ги зазимихме,вече сме в следващата година, а ти още мед вадиш.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Преди 30-тина минути гледах това-2.ноември.Янчо гледай.https://www.youtube.com/watch?v=dYGqbBKvAVA

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Спечели слава и пари в състезанието Доходност.Браво,ние ги зазимихме,вече сме в следващата година, а ти още мед вадиш.
    Вие с тази пчеларска година ще ме имотите. Моята година започва от 1 Януари до 31 декември, така си и водя сметките, така и счетоводството ми ги води.
    п.п- тепърва ще продавам восъка и прополиса

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Преди 30-тина минути гледах това-2.ноември.Янчо гледай.https://www.youtube.com/watch?v=dYGqbBKvAVA
    Ачка, че нямах време за пчелите, нямах, но се надявах както беше писал преди време, че можело да вдигнат меда от плодника в магазините през Септември, уви не мина номера при мен:-):-):-):-):-)

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Първата част е по канадска система парата е цар (има си своите предимства) ама аз напоследък от големият брат се поувлякох по дедо Иван при сибиряците и кемеровците ама май ще се окаже че не са чак толкова дураци ама пусти руски ще ме умори.

А за спорите не знам ама по логика те са в килийките и се разнасят от старите пчели при почистване и полиране като е пълна килийката пчелата няма работа там.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Колежке Георгиева,рапицата е интензивна паша и трябва да се осигури обем равен на минимум 24дб плодникови рамки,като отнемането на пило и рамки с прашец си остават задължителни.Отнетите рамки се заменят със ВО.Напръсканите магазини се отнемат и се слагат в/у по слаби семейства,а на основните се връща магазин със ВО..........http://pchelari.com/forum/showthread...B8%D1%86%D0%B0

п.п.Ако се връщат изградени плодникови рамки,трябва да се връщат над вечер,за да може майката да ги осемени.Ако изградените рамки се върнат през деня пчелите ще изпреварят майката и ще ги наблъскат с прашец и нектар-демек,вместо да осигурим площ за осеменяване,блокажа продължава и.........
    Този пост е редактиран от Ангел Йосифов; 01.10.2016 в 21:37. Причина: допълване

Страница 376 от 683 ПърваПърва ... 276326366374375376377378386426476 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 18 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 18 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •