Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Нарочно сипах в панички,за да може Данчо да се сеща..ама.....
За да успееш със погачата се става рано или питай бате Тянко....Споко,няма да си правя "секуро" ще дочакам да успееш със погачата..
Миро, май си объркал темата, има друга за направа на оцет!
Пробвай със сода бикарбонат, при кисело джибри помага. За сливите нямам представа дали ще има ефект.
п.п. То един път скиснал ли е материала, не ми се вярва да се оправи с нова ферментация. По добре преварка ако излезе кисела ракия, ма то само за един бидон няма смисъл да си губиш времето. Колегата ти каза по-горе оцет.
Ще стане екзотичен оцет-сливов.Аз днес заложих ябълковия...
Дака остави ги да се силят, то нашето грозденце още си стои по дюлите и крушите и виси, ли виси и прави градусите. А слънцето пече ли, пече !![]()
Ванка моето вече го обърнаха в меда дюли ще искат за пелина ама ще им дадем друг път.НАЗДРАВЕ.
![]()
Преди 5 г. правих оцет от мерло . Единият ми бидон се вкисна. Още имам от него. От 3 год. си правя и ябълков . Нищо не пречи да пробваш (аз бих пробвал ).Трябва ти само гъба. Не се бъзикам. То вече от какво ли не правят. А за ракия забрави , нищо няма да излезе.
В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))