Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 34 от 75 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 331 до 340 от общо 747
    Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Съществуват хромникелови винтове всякакви .....
    Евтина табела с луксозни винтове- е това е...
    Предпочитам да пия от извора.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    ....Ако искаш да е "културно" направено, поръчай си държачи за табелките, залепи държачите за кошерите и само ги пъхай вътре. Принципът е същия като на баджоте. Пъхаш табелката странично. Цялото удоволствие ще ти струва 10стотинки на кошер....
    Да! Да! Това и аз си го мислех, но нямах време да го премисля, за да го предложа. Стига и държача да е изработен от достатъчно устойчив материал, за да не се деформира.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    то в такъв случай най-евтиният вариянт е да се печатат на лазерен принтер на жълта хартия или картон (по избор) след това пчеларя сам си ги изрязва, купува си тези даржачи (а защо не и бадж) монтирва го на кошера както намери за най-добре и си слага вътре листчето.... а защо не направо да се ламинира - почти всички книжарници предлагат такива услуги за няма и 10 стотинки.... от друга страна покритието е пластмасово достатъчно гъвкаво и трайно... така че ако следваме последните предложения и постове най-удачния и евтин вариянт е ламинирането на картонче от обикновена жълта хартия/картон
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ламинираните картончета не издържат. Баджовете не са УВ.
    Ще се задържа вода сняг. Ще изглежда и смешно.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Ламинираните картончета не издържат. Баджовете не са УВ.
    Ще се задържа вода сняг. Ще изглежда и смешно.
    ламиниран лист а4 (обикновена копирна хартия) стой забоден с две габърки на дървото пред нас вече 4-та година на всякакви атмосферни влияния единственото което се е проминило е че габърките ръждясаха.... мойте табели на село на пчелина също са ламинирани но са картонени не са се разпаднали стоят си....

при малка табелка с размер на визитка особено сложена под козирката на капака може да издържи достатъчно дълго... притиснявате чуждото мнение ли?
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    то в такъв случай най-евтиният вариянт е да се печатат на лазерен принтер на жълта хартия или картон (по избор) след това пчеларя сам си ги изрязва, купува си тези даржачи (а защо не и бадж) монтирва го на кошера както намери за най-добре и си слага вътре листчето.... а защо не направо да се ламинира - почти всички книжарници предлагат такива услуги за няма и 10 стотинки.... от друга страна покритието е пластмасово достатъчно гъвкаво и трайно... така че ако следваме последните предложения и постове най-удачния и евтин вариянт е ламинирането на картонче от обикновена жълта хартия/картон
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    ламиниран лист а4 (обикновена копирна хартия) стой забоден с две габърки на дървото пред нас вече 4-та година на всякакви атмосферни влияния единственото което се е проминило е че габърките ръждясаха.... мойте табели на село на пчелина също са ламинирани но са картонени не са се разпаднали стоят си....

при малка табелка с размер на визитка особено сложена под козирката на капака може да издържи достатъчно дълго... притиснявате чуждото мнение ли?
    Моите табелки и номерата са точно по този начин изработени. Само, че има два варианта - пачаташ и ламинираш - изключително неустойчиво, дори и да не го вали дъждът директно то от влагата се скапва, понеже като се нареже листът хартия или картон то ръбчетата са незащитени. Вторият и издържащ вече няколко години вариянт е принтира се, нарязва се и след това се ламинира. Така ламинираните номерца се нарязват и вече ръбчетата са запечатани и съответно защитени.
    Колко струва като цена в книжарници и разни офиси, незнам - понеже си ги изработвам сам. Но, тия от министерството, едва ли ще ни позволят да си ги правим сами - дори и тая опция, да се регистрираме като производители(оператори) на тия табелки нещо не ми се струва, че ще е тъй опростена както ни се представя...?!?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Според мен, ако някой ги изработва серийно, както кочаните с фактури с поредни номера, ще е по-евтино, отколкото сам да се занимава човек. Освен ако не си брои труда, разбира се. На мен времето непрекъснато не ми стига.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    .....Вторият и издържащ вече няколко години вариянт е принтира се, нарязва се и след това се ламинира. Така ламинираните номерца се нарязват и вече ръбчетата са запечатани и съответно защитени.......
    Това е и правилният начин за качествено ламиниране което издържа с години... и би струвало между 15 и 30 стотинки но при положение че не се залага голяма печалба...

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    И как ще става тая работа? Всеки сам ли ще си ги печата? А бай Иван, дето няма принтер и ламинатор? И представяте ли си бъркотията с уникалните номера? Или ще открием фабрика с манифактурно производство? Защото тази процедура на печатане на уникални табелки без автоматизация и тяхното ламиниране и рязане ще изисква колосален ръчен труд. Колко работници трябва да се наемат? Техните заплати, осигуровки, застраховки броите ли ги в цената? Спомена се цифрата милион кошери!!!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    лично аз съм далеко от мисълта че изобщо ще бъде прието подобно нещо нмо от пост на пост се стигна и до такова обсъждане иначе лицензирания доставчик на уникални номера би могал да се ограничи само до отпечатване на табелките на лист а4 а пчеларя вече сам да си ги реже и ламинира (като е известно това не се калкулира като труд от мнозинството)

Страница 34 от 75 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •