Този договор е едно добро начало и съм съгласен с всяка една клауза, описана в него. Съгласен съм и с препоръките на TSC-1.

Според мене обаче към договора трябва да се добави едно приложение, в което да е описано точно и ясно на какви критерии трябва да отговаря меда, за да бъде признат като качествен и да бъде изкупен.

Проблемът е, че различните изкупвачи (преработвателни предприятия) имат различни критерии за качеството на меда, защото го продават на различни клиенти с различни изисквания.

Например Кумафос-а се контролира само от Апимел, защото той лъже собствените си клиенти, че продава биологичен мед, и поради тази причина има завишени изисквания към неговите параметри.

Другото, което трябва да присъства във всеки един договор, са НЕУСТОЙКИТЕ, които виновната страна трябва да изплати на изрядната, ако настъпи едно или друго събитите.

И последната ми забележка - как ще сме сигурни, че сключения договор има законова сила, ако лицето, с което го сключваме, е просто един служител на въпросната фирма? Определено служителите на фирмата трябва да имат съответните пълномощни и да носят печат със себе си. Това е намекнато в договора, но не е развито както трябва.

Живот и здраве - ще взема тази версия на договора и ще я доразвия съгласно моите виждания, но засега за мене това е задача с по-нисък приоритет. Към днешна дата имам по-важни задачи, така че ако някой друг го доразвие с моите препоръки, ще съм безкрайно благодарен.