Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 747

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Това че нямат ми стана ясно. Нека си има този баркод които те с техните четци могат да си четат. Идеята е отделно да има и QR код вече за наше си ползване. Както и Матеев спомена вече няма да му се налага да сменя табелки и да му се разкатава фамилията с писане. Не може ли да се съчетаят нещата вместо да си търся четец като на ветеринарите които да разчита баркода да имам по съвремен като QR и да си направя собствена система за работа в която да си записвам различните дейности вместо обичайното писане на лист/тедрадка да е на компютъра... може да е нелепо като питане но не съм специалист в тази област

Като размер на буквите видях че искат минимално 5 мм големина на буквата което мисля че е добре кто височина, а мисля че Arial /Bold/ е достатъчно четим шрифт. Според тях искат да е на три реда - 1 ред някаква абвиетура, втори ред номера и трети ред баркода
    Нямат четци, защото нямат и баркодове с оптично разпознаване. Имат четци за безжично и безконтактно електронно четене на RFID чиповете в ушните марки на добитъка. Практически пчеларските табелки ще са пионера за въвеждането на оптично четима идентификационна система. И за пчеларите и за ветеринарите и за проверяващите най-подходящ е QR кода, защото се чете с безплатен софтуер от всеки смартфон с камера. Ето това трябва да се обясни на докторите от БАБХ, които не го схващат, защото е далеч от техните неща. На следващата среща Матеев може да им го обясни и демонстрира.
    Как самите пчелари ще ползват кода на табелките е вече работа на хората като нас. Ние трябва да намерим и да им дадем приложенията.

Предполагам тези срокове ще се объркат и то най-вече по причина хаоса в БАБХ, защото самата наредба предполага измислянето на нови образци ветеринаро-медицински дневници и дневници на пчелина (които все още не са законово регламентирани вече години наред). Почти е сигурно, че държавните служители ще се наплетат като пиле в кълчища около тези допълнителни задачи, и че ще пропуснат всякакви срокове, ако въобще някой постави такива.
    Предложи им сътрудничеството на конфедерацията и хората, които мислим от другата страна на масата. Нека заделят някаква сума по мярката за техническа помощ, да зададат параметрите и насоките на министерството, БАБХ и ДФЗ, а ние да направим работна група, която да им предложи готовите решения. После техните юристи само да ги поодялкат от към юридическата страна и готово. За целта конфедерацията сключва рамков договор и тя по-нататък разпределя задачите и бюджета.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Как самите пчелари ще ползват кода на табелките е вече работа на хората като нас. Ние трябва да намерим и да им дадем приложенията.
    Това ми е и основната идея освен за тях да има някакво практическо приложение и за нас (или поне за онези които искат)

А конкретното ми предложение е - размер на кредтина карта, 5 мм височина на буквата/цифрата (толкова са и на банковите карти а и те имат такова изискване за минимална височина), за четим шрифт Arial или Arial Bold или Arial Black са достатъчно добри особено Black за да покрие изискването да се трие трудно, Черни надписи на жълт фон - както и искат. Цвета е известен - жълт или оранжев (на по-късен етап)
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Не са ми ясни тези кодове ама май ще са с друга цена поне така е при другите животни и тези електронните са много по скъпи и с оранжев цвят.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Трябва да се знае че всеки един пчелар има право да сключи договор с всеки един лицензиран вет. лекар в България.
    Ако вашият ветеринар не ви кефи може да му обясните че ще сключите договор с друг лекар които ще си му проверява семействата за АГ и той ще загуби тези пари които държавата сега му плаща за пролетен и есенен преглед че може да не му подпишете протокола за прегледа които се сканира и прикачва във ВетИС тук трябва да имате в предвид броя пролетта и есента.
    Може да се попита на следващото обсъждане дали може да се признае сканирано копие от протокола за актуализация на броя заявено от пчеларя за да се избегне излишно ходене при ветеринаря

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Трябва да се знае че всеки един пчелар има право да сключи договор с всеки един лицензиран вет. лекар в България.
    Ако вашият ветеринар не ви кефи може да му обясните че ще сключите договор с друг лекар които ще си му проверява семействата за АГ и той ще загуби тези пари които държавата сега му плаща за пролетен и есенен преглед че може да не му подпишете протокола за прегледа които се сканира и прикачва във ВетИС тук трябва да имате в предвид броя пролетта и есента.
    Може да се попита на следващото обсъждане дали може да се признае сканирано копие от протокола за актуализация на броя заявено от пчеларя за да се избегне излишно ходене при ветеринаря
    Колега знаеш ли колко пари се полагат на ветеринаря за двата прегледа на семейство ?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Колега знаеш ли колко пари се полагат на ветеринаря за двата прегледа на семейство ?
    Тази година не са им ги платили.
    Но 2014 бе 0,50 ст. на брой на преглед тоест за годината 1 лв.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Да попитам - иска се да се закрепени за капака (отдясно) а задължително ли е да е от външната страна и изобщо за капака? Например ако е от вътрешната страна на капака (проверяващи или ветеринар така или иначе ще влизат в мое присъствие и не ми тежи да вдигна капака да види марката) или например за покривната табла... така марката няма да е изложена на външните условия целогодишно и оскъпяването и с UV защити ще отпадне...

И вместо видии да е залепена примерно...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Тази година не са им ги платили.
    Но 2014 бе 0,50 ст. на брой на преглед тоест за годината 1 лв.
    Опссс малко грешка маи е било 2014г. 0,30ст. а 2015г. 0,50ст.на преглед на брой.

Общо взето в този диапазон около лев на пч. с-во ама не мога да кажа със сигурност дали за преглед или за годината.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Това ми е и основната идея освен за тях да има някакво практическо приложение и за нас (или поне за онези които искат)

А конкретното ми предложение е - размер на кредтина карта, 5 мм височина на буквата/цифрата (толкова са и на банковите карти а и те имат такова изискване за минимална височина), за четим шрифт Arial или Arial Bold или Arial Black са достатъчно добри особено Black за да покрие изискването да се трие трудно, Черни надписи на жълт фон - както и искат. Цвета е известен - жълт или оранжев (на по-късен етап)

Така както си тръгнал да разсъждаваш без да искаш ще стигнеш до едно друго решение на този проблем. Много по-добро от QR кодовете, които според мен са неприложими на практика в пчеларството.
    Винаги може по-добре.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Така както си тръгнал да разсъждаваш без да искаш ще стигнеш до едно друго решение на този проблем. Много по-добро от QR кодовете, които според мен са неприложими на практика в пчеларството.
    И това друго решение е ? А защо са неприложими в пчеларството?

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •