Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 747

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Ако си купувате отводки те ще са придружени с номера без да е необходимо в последствие да си купувате табели, просто казвате на ветеринара си, че искате да регистрирате пчелни семейства с дадените номера и той въвежда всичко в база данни без вие да се ангажирате с нищо.
    Няма логика купувача да отиде и да каже аз си купих 10 пч. с-ва с тия номера. Ами аз така мога да кажа номерата на комшията и виртуално да станат в моят Ж.О. а реално да са в комшията.
    При коне крави свине овце и кози е уникален номер за всяко животно и отива при ветеринаря продавача и казва продавам тези кошери на този човек човека си дава данните като Ж.О. и ветеринаря ги праща в виртуалното стадо от там ветеринаря на купувача ги изтегля.
    Няма логика ветеринаря на купувача да има достъп до обекта на продавача.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Няма логика купувача да отиде и да каже аз си купих 10 пч. с-ва с тия номера. Ами аз така мога да кажа номерата на комшията и виртуално да станат в моят Ж.О. а реално да са в комшията.
    При коне крави свине овце и кози е уникален номер за всяко животно и отива при ветеринаря продавача и казва продавам тези кошери на този човек човека си дава данните като Ж.О. и ветеринаря ги праща в виртуалното стадо от там ветеринаря на купувача ги изтегля.
    Няма логика ветеринаря на купувача да има достъп до обекта на продавача.
    Реалната процедура е пчеларя сам да напише протокол по утвърден образец, че се е случило едикакво си, и този протокол вече става ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ. Протокола се носи на ветеринарния лекар и той го въвежда във ВЕТИС. Ако някой пчелар реши да напише фалшив протокол, то тогава той си носи отговорноста пред закона за съставянето на ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ.

Колкото до покупко-продажбите, тъй като ВЕТИС е глобална информационна система, то когато ветеринаря на ПРОДАВАЧА въведе някаква информация за продажба, тя автоматично се отразява в партидата на КУПУВАЧА и ветеринаря на купувача няма какво да прави, защото ВЕТИС вече е коректно попълнена. Това все пак са подробности, които до съвършенство са прецизирани от другите въдства, така че няма нужда ние да се безпокоим за тях.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Колкото до покупко-продажбите, тъй като ВЕТИС е глобална информационна система, то когато ветеринаря на ПРОДАВАЧА въведе някаква информация за продажба, тя автоматично се отразява в партидата на КУПУВАЧА и ветеринаря на купувача няма какво да прави (ВЕТИС вече е коректно попълнена).
    При другите животни не е така продавача продава отписват се от неговият обект и отиват във виртуалното стадо там са ничии докато ветеринаря на купувача не ги дръпне в обекта.Ветеринаря има достъп само до обектите на собственици на Ж.О.сключили договор с него. Защо го правят различно.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    А старите номерации ще трябва ли да ги ликвидираме, замацаме? Или няма да пречат ако си останат.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    А старите номерации ще трябва ли да ги ликвидираме, замацаме? Или няма да пречат ако си останат.
    Старата номерация от ОФИЦИАЛНА става НЕОФИЦИАЛНА, но никой не те принуждава да я унищожаваш. Твое право е ако искаш, да си я оставиш за лично ползване. Твое право е дори да си въведеш и каквато си искаш друга номерация. В майкопроизводството например аз си имам такава собствена номерация, неподчиняваща се на никакви закони. И никой не може да ме накара да я премахна.

С приемането на наредбата на 1-ви март 2017 г. за ОФИЦИАЛНА ще се приема САМО НОВАТА НОМЕРАЦИЯ, а какво ще правиш със старата си е твоя работа и никой не може да ти се меси какво решение ще вземеш за нея.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •