Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Основни-основни,колко да са основни.Августовските ми майки в момента имат на 4р(дб) пило.Дали вече са основни?И аз имам майски майки,но те са с до 2 рамки пило към момента.По 2 рамки пило имат и миналогодишните(около 10%)Питам се кое е по доре;2 рамки пило и пълен плодник с пчели или 4 рамки пило и 7-8 междурамия пчели.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Основни-основни,колко да са основни.Августовските ми майки в момента имат на 4р(дб) пило.Дали вече са основни?И аз имам майски майки,но те са с до 2 рамки пило към момента.По 2 рамки пило имат и миналогодишните(около 10%)Питам се кое е по доре;2 рамки пило и пълен плодник с пчели или 4 рамки пило и 7-8 междурамия пчели.

И двата варианта са добри,но аз лично предпочитам първия!За статистиката - при мен има кошери изобщо без пило,но с достатъчно пчели ,и кошери с 2-3 рамки пило.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    И двата варианта са добри,но аз лично предпочитам първия!За статистиката - при мен има кошери изобщо без пило,но с достатъчно пчели ,и кошери с 2-3 рамки пило.
    Многото пчели сега в кошера определено пълнят окото...но предпочитам 4р пило-демек 2кг гарантирано млади пчели...

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Многото пчели сега в кошера определено пълнят окото...но предпочитам 4р пило-демек 2кг гарантирано млади пчели...
    Зависи ако преди това си хранил здраво за запасяване може и така да е
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Здраво се храни НЕ нова майка.А младите майки(изведена след последна паша) разбират само и от намек за "паша" от сироп.Всички майки преминали през поне една паша,за мен са НЕ млади....

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Здраво се храни НЕ нова майка.А младите майки(изведена след последна паша) разбират само и от намек за "паша" от сироп.Всички майки преминали през поне една паша,за мен са НЕ млади....
    Ето нещо над, което си струва да помисля. По принцип винаги новите майки ги правя след акацията или липата защото семействата са най силни а паша няма но защо не и през Август след слънчогледа и след миграцията на пернатите. Ако последната паша е до края на Август то тогава дали ще могат да се оплодят , Септември например?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Могат да се оплодят, аз в момента чакам две,а преди няколко дни пронесоха две.Миналата година една пронесе около 22-23-ти септември.Лично аз смятам, че през август се постигат много добри резултати с оплождането, поне при мен бе така тази година.Една такава подмяна на майки през август дава повече пило и по-силни семейства на влизане в зимата.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Ето нещо над, което си струва да помисля. По принцип винаги новите майки ги правя след акацията или липата защото семействата са най силни а паша няма но защо не и през Август след слънчогледа и след миграцията на пернатите. Ако последната паша е до края на Август то тогава дали ще могат да се оплодят , Септември например?
    Аз ги правя между акацията и липата и ги оставям в оплодните нуклеуси на 3 ЛР рамки. Там стоят докато ми потрябват, а след последната паша с тях сменям стари майки, или правя отводки.

При мен пчелоядите бяха най-активни през август и първите дни на септември.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Бях предизвикал нападения между семействата, но късмета на начинаещия явно пак проработи. Всички са ми живи и отводката за която се притеснявах е одържала фронта. На ортака една е дала фира няколко дена след нападението, защото още не са успели да вдигнат всичкия мед. Дано няма връзка с моето, че някак си ми е гузно.

Благодаря още веднъж на Ангел Йосифов за съветите който ми даде.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    Бях предизвикал нападения между семействата, но късмета на начинаещия явно пак проработи. Всички са ми живи и отводката за която се притеснявах е одържала фронта. На ортака една е дала фира няколко дена след нападението, защото още не са успели да вдигнат всичкия мед. Дано няма връзка с моето, че някак си ми е гузно.

Благодаря още веднъж на Ангел Йосифов за съветите който ми даде.
    Не е късмет, а разум!

Потърсил си съвет, получил си го от правилен човек и си се вслушал в него.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •