Не ми се отдава много мисленето и четенето,но снощи се замислих каква печеля като начинаещ пчелар.Оказа се,че само разходи и данъци.Хубаво все иска тая държава ,но няма ли да дойде времето когато ще почне и да дава?
Не ми се отдава много мисленето и четенето,но снощи се замислих каква печеля като начинаещ пчелар.Оказа се,че само разходи и данъци.Хубаво все иска тая държава ,но няма ли да дойде времето когато ще почне и да дава?
В момента съм в една бяла европейска държава. Ако знаете тука за какви данъци и такси става дума, няма да продумате че плащате нещо.
На тази мафиотск държава нищо не трябва да се дава.Аз предлагам да се направи анкета има ли бъдеще професионалното пчеларство в България.
И на всичко отгоре искат да папат евтин български мед.
Казали са си:
Я дай да им дадем малко пари по програми (те са си от тяхната вноска за членство) за да станат по крупни да произведат повече мед да се чудят какво да го правят и ние ще го купим като суровина (непреработеният мед бил суровина-чудна работа).
Да ама пчеларите и кошерите се увеличили но количеството мед не, парите по програмите ги взели но мед повече не произвели.Почеса- ли се по главите и решили да стръскат малко клона да ги намалят малко че не само че мед достатъчно не произвели но и нахитрели и на техните западни колеги завидели.
Приказката е до тук.
Върнах се от срещата и вече съм на компютъра. И сега ще се опитам да ви обясня какво точно се случи на тази среща, но това ще отнеме време. На който не му се чака да пиша малко по малко в следващите 2 часа, веднага ще кажа основното още в този постинг:
1. Промяна на наредбата ще има със или без нашето съгласие, защото са засегнати много интереси на различни институции.
2. Тази промяна обаче не е чак толкова страшна и черна, колкото изглеждаше на пръв поглед. Дори е точно обратното - пчеларите също имат интерес тази промяна да се случи, защото тя ще облегчи част от дейностите им.
И такаааа......
На срещата присъстваха само 3-ма представители на БАБХ и 4-ма представители на пчеларите.
За БАБХ:
1. д-р Георги Чобанов
2. д-р Марин Маринов
3. д-р Теодора Ботева
За пчеларите:
1. Аз (Росимир Матеев)
2. Иван Кожухаров
3. Михаил Михайлов
4. Николай Куменов
Представители на МЗХ и ДФЗ нямаше, но всъщност преди да има обсъждане с пчеларите, текста на тази проектонаредба е преминал поне през 3-4 обсъждания в различен състав при различните заинтересовани институции. Ние пчеларите всъщност сме заключителен етап, което донякъде е добре.
Първият половин час от срещата премина в караници на висок тон, в които ние (и основно Кожухаров) се опитвахме да обясним на представителите на БАБХ каква голяма простотия са замислили и как това няма да го оставим да им се размине току-така. Нашите обвинения и доводи те търпеливо ги оборваха един по един, и най-накрая ние осъзнахме, че тяхното предложение всъщност не е чак толкова лошо.
След като се успокоиха страстите, започнахме вече да обсъждаме различните аспекти на тяхната идея, и след това започнахме да обсъждаме текста точка по точка, като трябва да си призная, че те се съгласяваха с почти всяко едно наше предложение или усъвършенстване на текста. Което не можахме да го измислим на момента, те се съгласиха в следващите няколко дни да го обсъдим публично с пчеларския сектор (това, което го правим сега) и другата сряда ще има още една среща, на която да се вземе окончателно решение.
Техните изисквания, по които СА НЕПРЕКЛОННИ, са на съвсем друго място - там, където въобще не сме го очаквали. Ще говорим по-нататък и за тях. Важното е друго - почти във всичко те се съгласиха с нас, пък и по начало когато са измисляли основния текст, те са се старали да бъдат максимално добронамерени към пчеларите и да им създадат колкото се може по-малко проблеми, като в същото време си разрешат една камара техни си проблеми (на МЗХ, ДФЗ и БАБХ).
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))