Продавам си семействата.Аз пчели ли ще гледам или цяло лято ще търча при доктора, да записвам и отписвам марки и бройки.Да им се напомни, че от две крави не може да стане една, но от две пчелни семейства -става едно.
Продавам си семействата.Аз пчели ли ще гледам или цяло лято ще търча при доктора, да записвам и отписвам марки и бройки.Да им се напомни, че от две крави не може да стане една, но от две пчелни семейства -става едно.
Не съм сигурен но може би на Запад а може би и в България има опция да си имаш достъп само до твоят животновъден обект и ти да си работиш по бройката разбира се съгласно изискванията които налагат.
За дребните няма да ги касае особено но за големите пчелини и хората който правят отводки ще е облекчение.
Подкрепям да се настоява всеки регистриран пчелар да има право на достъп (макар и ограничен) до системата, за да коригира промени в броя на пч. сем. И това искане да се постави сега.
Лично на мен ми омръзна при всяка промяна да пиша излишни бумаги, да си губя времето да се срещам с офиц. вет. лекар и на всичкото отгоре да плащам всеки път по 5 лв. на ръка (без насрещен документ) "за работа в системата".
Ето едно конкретно предложение за промяна в текста.
След като Чл. 7б. (1) предвижда, че "Пчелните семейства се идентифицират от собственика или ползвателя на животновъдния обект", логично е текстът на алинея 7 да се допълни както следва:
(7) Данните от извършената официална идентификация на пчелното семейство се отразяват в Интегрираната информационна система на Българската агенция по безопасност на храните – ВетИС от собственика или ползвателя на животновъдния обект.”.
И да се създаде нова алинея:
(8) Достъпът на собствениците и ползвателите на животновъдни обекти до Интегрираната информационна система на Българската агенция по безопасност на храните – ВетИС се урежда от нарочна наредба, която влиза в сила 1 месец преди влизане в сила на настоящата наредба.
Интересно би било с какви аргументи биха отхвърлили едно такова предложение.
Аргумента е ясен, и сме го чували не един път в открит текст:
"Момчета, това решение се взема от политическото ръководство на партията."
Така че не очаквайте логика, справедливост или каквото там ви хрумне за честност, почтеност, достойнство и всичко останало. Политическите решения преследват чисто политически цели, които в повечето случаи НЯМАТ РАЗУМНО ОБЯСНЕНИЕ. Или по-скоро имат, но това не е за нашите уши - ние сме само едно блеещо стадо, на което не му е работата да знае в коя кланица ще го колят и кога му е времето това да се случи.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))