Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 287 от 677 ПърваПърва ... 187237277285286287288289297337387 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,861 до 2,870 от общо 6768
    Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Дано си прав за дъжда.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Човека каза че средата на август е сложил меда под пчелите.
    Това го разбрах, но мисля че този трик надали го смятат за поява на паша.Запечатан мед в пити не мисля, че е паша освен ако не го крадат от друг кошер. При мен също са много спокойни и не съм правил местене на корпуси. Виждам, че при теб също са спокойни. Спокойствието си има причина определено.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Спокойствието си има причина определено.
    Когато имаш един полукошер в градината определено си е спокойствие, но ако градината ти е два декара и едва минаваш между кошерите с кофа пълна със сироп, представяш ли си какво спокойствие, каква идилия е?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Когато имаш един полукошер в градината определено си е спокойствие, но ако градината ти е два декара и едва минаваш между кошерите с кофа пълна със сироп, представяш ли си какво спокойствие, каква идилия е?
    Такваз глупост никога не бих направил. Ако имах градина пълна с кошери бих носил в кофата готови фасовани пликове завързани пълни със сироп и добре измити отвън с вода. Не съм виждал някой да има полукошер. Туй ще е много интересно да се види.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Има Ачка има.Ама цял си е най добре

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Има Ачка има.Ама цял си е най добре
    Дака, викат хората, че има и елфи ма аз не съм ги видял.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Да попитам,имам семейства с малко запас,ако им давам вечер по кило мед?
    Медът е твърда храна и пчелите не могат да го смукнат.За да го смукнат най-напред трябва да го разредят.А откъде нощно време или ако са затворени ще вземат вода за разреждане?Въпросът не е само към теб.
    Подхранвай по късно във времето-декември(примерно)

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Жоре преди години бях богат и заможен.Като станах беден знаеш ли какъв зор видях докато от уча дето да яде луканка.Днес ще предотвратиш
    а утре?От моя малък опит 3 години като начинаещ пчелар съм разбрал едно нещо.Не трябва да създаваш предпоставки за това /хигиена на пчелина/
    Така е Дака може би затова казват че новата пчеларска година е от 1 август а сега сме 19 септември.(разбира се има разлика в различни части на България) но все пак може би трябва да се мисли за зазимяването по от рано.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Акъла идва бавно и болезнено но..когато не доиде остава само болката.Заслужил Автор да говори за рои към 18 септември .
    То не е за приказка но роя или както искаш го наричай го гоних аз не ти!
    Въпрос на късмет беше че бях на пчелина а последния рой излезе на 30 Август с млада оплодена майка . Пчелите не са тъпи като мен и едва ли биха предприели самоубийство без причина! Защо когато семейството има около 20 килограма мед 4 пити с пило и 9 междурамия с пчели е предприело тези действия .

Вчера направих прегледа, но не мога да кача снимката на пилото за повече информация пък и така като чета едва ли някой ще прояви интерес освен да се прави на умник затова приключвам темата.

** ако накой от модераторите прецени може да премести мнението, където му е мястото , просто не съобразих.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    То не е за приказка но роя или както искаш го наричай го гоних аз не ти!
    Въпрос на късмет беше че бях на пчелина а последния рой излезе на 30 Август с млада оплодена майка . Пчелите не са тъпи като мен и едва ли биха предприели самоубийство без причина! Защо когато семейството има около 20 килограма мед 4 пити с пило и 9 междурамия с пчели е предприело тези действия .

Вчера направих прегледа, но не мога да кача снимката на пилото за повече информация пък и така като чета едва ли някой ще прояви интерес освен да се прави на умник затова приключвам темата.

** ако накой от модераторите прецени може да премести мнението, където му е мястото , просто не съобразих.
    Търси причината в кошера вън от него я няма. Рояк на 30 август не е нормално да се случи особено при наличие на посочените от теб белези. Здравния статус на пчелите е възможна причина но вероятно е добър. Има ли нападения на мравки? Колко маточника откри вътре?

Страница 287 от 677 ПърваПърва ... 187237277285286287288289297337387 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •