Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 286 от 677 ПърваПърва ... 186236276284285286287288296336386 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,851 до 2,860 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Мойте също са спокойни преди време ги подпушвах да им подскажа че идвам а сега почти не се налага.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Количеството ми се струва много. Няма да споделям каква ми е мисълта. Ти ще споделиш.
    Тази година изключително много са активни при появата на открит сироп в пчелина. Това не е било никога. Много пъти съм казвал, че давам сироп в средата на деня, но сега и надвечер е малко рисковано. Това с чист сироп без каквито и аромати в него. А за меда да не говорим. Това количество както казах ми се струва доста и някои кошери няма да се справят, като се има предвид, че и меда е по - гъст от сиропа. Ако остане за през деня ще стане страшно. Така мисля аз от това което виждам в пчелина си.
    Току що ги погледнах с фенера,има много издавена пчела и със сигурност до сутриннта няма да го вдигнат.Добре че не сложих на всичките.Утре се готвя за битка.За жалост много неща ги разбирам по трудния начин.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес колега ми подсказа за една паша
    http://prikachi.com/images/454/8913454q.jpg
    в гората по дървета я има жоре

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Количеството ми се струва много. Няма да споделям каква ми е мисълта. Ти ще споделиш.

Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Току що ги погледнах с фенера,има много издавена пчела и със сигурност до сутриннта няма да го вдигнат.Добре че не сложих на всичките.Утре се готвя за битка.За жалост много неща ги разбирам по трудния начин.
    Споко. 2 дни го дават дъжд.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Утре се готвя за битка.
    Ако имаш нападение много ефикасно е пръскане с вода на капчици от градински маркуч.
    Не знам ама продават едни такива за мъгла дали ще свършат работа Дамянов прави опити когато пръскаха за дерматита.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Мен като ме учи бай Харалампи/инверта/ да храня с буркан при течен мед задължително да слагам тензух на отвора.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Ами да,това е идея,може сутринта да ги затворя за известно време.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ако имаш нападение много ефикасно е пръскане с вода на капчици от градински маркуч.
    Не знам ама продават едни такива за мъгла дали ще свършат работа Дамянов прави опити когато пръскаха за дерматита.

Жоре преди години бях богат и заможен.Като станах беден знаеш ли какъв зор видях докато от уча дето да яде луканка.Днес ще предотвратиш
    а утре?От моя малък опит 3 години като начинаещ пчелар съм разбрал едно нещо.Не трябва да създаваш предпоставки за това /хигиена на пчелина/

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Колеги ,
    вчера ми излезе един рой по обяд , опитах се да го хвана но явно съм повредил майката и той се върна обратно. Под кошера имаше пресен подмор около 1 шепа. Прегледах го няма маточници има пило /прясно и запечатано/ силно семейство. Третиране за акар Август . След около половин час излезе отново и се хвана под кошера така и го оставих. Реших че щом иска да се рои негова воля. Имате ли идея за роя по това време. Днес ще го прегледам отново по внимателно за видими заболявания защото не мога да разбера каква друга причина може да има.
    Акъла идва бавно и болезнено но..когато не доиде остава само болката.Заслужил Автор да говори за рои към 18 септември .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Ами да,това е идея,може сутринта да ги затворя за известно време.
    Остави ги бе човек, не ги барай. Верно, сега стават най-много нападения, ама къде е казано, че ще станат точно утре.

Страница 286 от 677 ПърваПърва ... 186236276284285286287288296336386 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •