Днес понадникнах в 20-тина кошера,в повечето пилото е на приключване,а в няколко имаше само единични килйки пред излюпване.Чудя се не е ли малко рано майката тотално да спре работа.
Днес понадникнах в 20-тина кошера,в повечето пилото е на приключване,а в няколко имаше само единични килйки пред излюпване.Чудя се не е ли малко рано майката тотално да спре работа.
И аз днес прегледах почти всичките си семейства.Установих ,че и при мен имаше няколко семейства,в които са спрели майките да снасят,а другите си поддържат около 2 до 3 пити с пило.Имаше и прясно пило на повечето места,но много малко.Определено яйцеснасянето е намаляло доста,даже е спряло в няколко семейства,но пък имаше достатъчно пчели за презимуване.Мислех да ги третирам с ОК края на ноември,но така като гледам ще е месец по-рано,заради спирането на майките.Така,че колега,това не се наблюдава само при теб.Но,както казват някои пчеларски капацитети "Пчелите си знаят работата" ..
Да попитам,имам семейства с малко запас,ако им давам вечер по кило мед?
Това вече е проблем ,ако нямаш достатъчно мед в семействата,защото може да не презимуват.Подхранвай с инвертиран сироп,пък ако имаш достатъчно мед,подхранвай с мед,но само вечерно време,защото в момента са склонни към нападения.Ако не си стеснил входовете, ги стесни.Ако не успееш да ги запасиш с достатъчно медови запаси ,можеш да почнеш по-рано с питките.Успех!
Плевенско майкатите са спрели яицеснасянето от 1 седмица имам само един който има 4 рамки с пило 2 запечатани и 2 прясно всички други са стоп от 1 седмица и се яде яко затова започнах хранене с инверт.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))