Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 283 от 677 ПърваПърва ... 183233273281282283284285293333383 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,821 до 2,830 от общо 6768
    Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Днес понадникнах в 20-тина кошера,в повечето пилото е на приключване,а в няколко имаше само единични килйки пред излюпване.Чудя се не е ли малко рано майката тотално да спре работа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Днес понадникнах в 20-тина кошера,в повечето пилото е на приключване,а в няколко имаше само единични килйки пред излюпване.Чудя се не е ли малко рано майката тотално да спре работа.
    Пчелите, които не отглеждат пило късно есенно време изкарват повече.Ако сега имаш достатъчно пчели в кошерите ще изкарат няма страшно.Те си знаят работата няма да се самоунищожат я

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Пчелите, които не отглеждат пило късно есенно време изкарват повече.
    Колега,би ли обяснил кога е "късно есен".Според мен "късна есен" е от средата на ноември до коледа.Ако греша,моля да бъда поправен..Благодаря!

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Пчелите, които не отглеждат пило късно есенно време изкарват повече.Ако сега имаш достатъчно пчели в кошерите ще изкарат няма страшно.Те си знаят работата няма да се самоунищожат я
    Може би си прав,някъде бях чел че пчели които не се занимават с отглеждане на пило живеят до една година

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч

И аз днес прегледах почти всичките си семейства.Установих ,че и при мен имаше няколко семейства,в които са спрели майките да снасят,а другите си поддържат около 2 до 3 пити с пило.Имаше и прясно пило на повечето места,но много малко.Определено яйцеснасянето е намаляло доста,даже е спряло в няколко семейства,но пък имаше достатъчно пчели за презимуване.Мислех да ги третирам с ОК края на ноември,но така като гледам ще е месец по-рано,заради спирането на майките.Така,че колега,това не се наблюдава само при теб.Но,както казват някои пчеларски капацитети "Пчелите си знаят работата" ..

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    И аз днес прегледах почти всичките си семейства.Установих ,че и при мен имаше няколко семейства,в които са спрели майките да снасят,а другите си поддържат около 2 до 3 пити с пило.Имаше и прясно пило на повечето места,но много малко.Определено яйцеснасянето е намаляло доста,даже е спряло в няколко семейства,но пък имаше достатъчно пчели за презимуване.Мислех да ги третирам с ОК края на ноември,но така като гледам ще е месец по-рано,заради спирането на майките.Така,че колега,това не се наблюдава само при теб.Но,както казват някои пчеларски капацитети "Пчелите си знаят работата" ..
    Пътва есен карам,благодаря за успокоението

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Да попитам,имам семейства с малко запас,ако им давам вечер по кило мед?

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Да попитам,имам семейства с малко запас,ако им давам вечер по кило мед?

Това вече е проблем ,ако нямаш достатъчно мед в семействата,защото може да не презимуват.Подхранвай с инвертиран сироп,пък ако имаш достатъчно мед,подхранвай с мед,но само вечерно време,защото в момента са склонни към нападения.Ако не си стеснил входовете, ги стесни.Ако не успееш да ги запасиш с достатъчно медови запаси ,можеш да почнеш по-рано с питките.Успех!

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Плевенско майкатите са спрели яицеснасянето от 1 седмица имам само един който има 4 рамки с пило 2 запечатани и 2 прясно всички други са стоп от 1 седмица и се яде яко затова започнах хранене с инверт.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Това вече е проблем ,ако нямаш достатъчно мед в семействата,защото може да не презимуват.Подхранвай с инвертиран сироп,пък ако имаш достатъчно мед,подхранвай с мед,но само вечерно време,защото в момента са склонни към нападения.Ако не си стеснил входовете, ги стесни.Ако не успееш да ги запасиш с достатъчно медови запаси ,можеш да почнеш по-рано с питките.Успех!
    Меда който извадих за место на маиките е само за тях,ще дам сега на 5 семейства да видя дали до утре ще го вдигнат.

Страница 283 от 677 ПърваПърва ... 183233273281282283284285293333383 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •