Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 315 от 496 ПърваПърва ... 215265305313314315316317325365415 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,141 до 3,150 от общо 4956
    Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Защо не работите с Апитрейд например. Хората го казаха, че вземат ли пробите и кажат някаква цена, след това идват и вземат меда на същата. Аз гарантирам за това. Поне за сега.
    Миналата година на два пъти се опитах да работя с тях, веднъж за акацията и веднъж за слънчогледа.Звъня, записват ме и повече не ги чух.....смятам че количеството от над 2т не е чак толкова малко...

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    А не са замрели изкупуване си върви добре. Преди малко се прибрах от една среща с други пчелари.
    Винаги съм се чудил защо дребните производители (5-10-20-30 тенекии мед че дори и до 1 тон мед) се натискат да продават на едро, а напоследък все повече едри производители с над 3-4 т мед гледат към пазара на дребно....
    Е пример отпреди няма и 30 минути - колегите са дребни производители с максимално количество на единия от 20 тенекии мед, другите са с по 5-10 тенекии и всичките се чудеха на кои търговец на едро да ги продадът... Отделно пак щели да им го вземат ама на по 3,80-4 лв., ако го съберяли щял да стане 1 тон на едно място и можели да вземат 4,20 лв. Попитах защо не го продават на дребно на буркани поне пазар има. Отговора ме по изненада и реших повече да не продъжавам темата - Трябвало да го пълнят в буркани, и те пари стрували, отде това време ходели на работа пък и клиенти от де толкова по лесно било на едро.... та общо взето както и друг път е писано докато има дребни производители които да захранват с по 10-20 тенекии изкупвачите тези с повечето мед могат да си чакат и реда и цена.... а после имало върнат мед.....
    Тази година продадох всичко и не оставих за на дребно.Имам близък приятел с около 30 кошера, чиито мед стои.Знам как си ги гледа и съм сигурен в качеството на меда му.Предложих му да продвам неговия мед за мой когато клиенти ме потърсят, хем аз няма да връщам хора, хем ще му помогна и на него че чака и бебе дори.Ами отказа с мотива че не му се занимава да пълни буркани, щял да го прибере в мазата да стои там...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ей това не мога да го разбера,,не му се занимавало да пълни буркани,,. На 1т мед 1 лв горница са 1000лв това е пенсията на майка ми за 6 месеца.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Може това за бурканите да е просто оправдание, любезен отказ. Не сте ли се замисляли, че една инвестиция в 1-2 тона качествен мед може да се окаже по-доходно спестяване от държането на парите от продажбата му на момента в депозит? Погледнете лихвите, които дават банките, вижте и реалната инфлация и ще се убедите. При това меда е бързоликвидна стока в малки количества.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Цената им особено този сезон е много ниска. Още от миналата година мислех да пробвам с тях но на тази цена няма как за сега
    Аз говорих за начина им на работа, а цените, че им са ниски вече е друга тема за дискусия. Ако имаше една друга фирма изкупваща мед тук и сложи някаква по - голяма цена, какво ще се получи? А трета? Надявам се да не са под една шапка де.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Миналата година на два пъти се опитах да работя с тях, веднъж за акацията и веднъж за слънчогледа.Звъня, записват ме и повече не ги чух.....смятам че количеството от над 2т не е чак толкова малко...
    Помня за случая ти и защо си мисля, че установихте някакъв контакт. Аз също тогава се обадих, че ме бяха позабравили, но дойдоха и оправиха нещата в кратък срок.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Тази година продадох всичко и не оставих за на дребно.Имам близък приятел с около 30 кошера, чиито мед стои.Знам как си ги гледа и съм сигурен в качеството на меда му.Предложих му да продвам неговия мед за мой когато клиенти ме потърсят, хем аз няма да връщам хора, хем ще му помогна и на него че чака и бебе дори.Ами отказа с мотива че не му се занимава да пълни буркани, щял да го прибере в мазата да стои там...
    Ако се поразмислим малко нещата не са съвсем прости в тези взаимоотношения. Ти мислиш така, но той съвсем други неща, а не че не му се иска да пълни буркани.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    По принцип почти всички изкупвачи са коректни стига да не става въпрос за пари, тогава вече „бизнеса си е бизнес“! Миналата година си продадох меда на Апимел, сега когато ми потрябва така нареченото „удостоверение“ почти светкавично ми го изпратиха. Тази година живот и здраве ще работя с Апитрейд и те изразиха готовност да ми съдействат с каквото могат (изкупуване на меда до към 20 септември) за да мога да се сдобия с него в случай че има проблем с другата фирма, но когато опре работата до пазарлък, всички са железни - не се подават и на милиметър......

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Помня за случая ти и защо си мисля, че установихте някакъв контакт. Аз също тогава се обадих, че ме бяха позабравили, но дойдоха и оправиха нещата в кратък срок.
    Да, говорихме с теб тогава по този въпрос и ти ми каза до колкото помня, че се случва да се забавят понякога.Контакт така и не установихме.А по въпроса с моя приятел, ами познаваме се с него вече повече от 20 години и да ти кажа наистина не му се занимава да пълни буркани, взема прилична заплата и те така

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Да, говорихме с теб тогава по този въпрос и ти ми каза до колкото помня, че се случва да се забавят понякога.Контакт така и не установихме.А по въпроса с моя приятел, ами познаваме се с него вече повече от 20 години и да ти кажа наистина не му се занимава да пълни буркани, взема прилична заплата и те така
    И аз взимам прилична заплата без да работя, камо ли да започна и да работя, но що пък да не взема едни пари от един тон мед - примерно? Хей така да си ги харча - за кеф. Тук случая е друг, но хора разни.

Страница 315 от 496 ПърваПърва ... 215265305313314315316317325365415 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •