Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 313 от 496 ПърваПърва ... 213263303311312313314315323363413 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,121 до 3,130 от общо 4956
    Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от enchev Виж публикацията
    Апимел купуваха мед на 5 лв но на доста пчелари меда им бе нередовен
    Купуваха в минало време. Свалиха цената още преди 2 седмици на 4,50-4,80 лв. а последно чух че на колега предложили и 4.20 лв. (но дали е верно не знам - не съм го чул лично от колегата)
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Интересно ми е защото не виждам изкупуването да тече с пълна сила. Нещо нещата яко замряха. На пчеларите не им се продава на обявените цени, а изкупвачите не им се купува на исканите цени.
    А не са замрели изкупуване си върви добре. Преди малко се прибрах от една среща с други пчелари.
    Винаги съм се чудил защо дребните производители (5-10-20-30 тенекии мед че дори и до 1 тон мед) се натискат да продават на едро, а напоследък все повече едри производители с над 3-4 т мед гледат към пазара на дребно....
    Е пример отпреди няма и 30 минути - колегите са дребни производители с максимално количество на единия от 20 тенекии мед, другите са с по 5-10 тенекии и всичките се чудеха на кои търговец на едро да ги продадът... Отделно пак щели да им го вземат ама на по 3,80-4 лв., ако го съберяли щял да стане 1 тон на едно място и можели да вземат 4,20 лв. Попитах защо не го продават на дребно на буркани поне пазар има. Отговора ме по изненада и реших повече да не продъжавам темата - Трябвало да го пълнят в буркани, и те пари стрували, отде това време ходели на работа пък и клиенти от де толкова по лесно било на едро.... та общо взето както и друг път е писано докато има дребни производители които да захранват с по 10-20 тенекии изкупвачите тези с повечето мед могат да си чакат и реда и цена.... а после имало върнат мед.....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Може би тези дребните са хоби пчелари и тяхното мислене е друго изкарват си от другаде парите а пък от мед колкото и да е все е кяр.Например имам един познат с 10 ина кошера роиха се а той не хваща роевете питам го защо а той отговори:
    -Да да, да им купувам кошери рамки В.О захар да не съм луд на мен ми трябва 200кг. 100 за мен 100 за приятели по 10лв. Това е.Тамън ще си сменят майките. Умно заключи.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Може би тези дребните са хоби пчелари и тяхното мислене е друго изкарват си от другаде парите а пък от мед колкото и да е все е кяр.Например имам един познат с 10 ина кошера роиха се а той не хваща роевете питам го защо а той отговори:
    -Да да, да им купувам кошери рамки В.О захар да не съм луд на мен ми трябва 200кг. 100 за мен 100 за приятели по 10лв. Това е.Тамън ще си сменят майките. Умно заключи.
    Аз съм такъв пчелар. Имах 14 кошера, но годината 2014 бе силна и ми остана непродаден мед, предимно от рапица с акация. Тази година реших да ги намаля на 11 и продадох 3 семейства. Годината обаче се оказа слаба - извадих едва 100 кг мед, но направих 3 отводки, за да възстановя бройката. До година, ако са засяли рапица. пак ще продавам пчелни семейства. Медът от рапица не ми върви особено, а и разваля качеството на акациевия. Ако обаче няма рапица и годината се случи добра за акацията, ще наблегна на максимален добив на мед от нея. Повече от 14 пчелни семейства не ми трябват при никакви обстоятелства. Мед на едро не желая да продавам!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от enchev Виж публикацията
    МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА СПОДЕЛИ ИНФО ДАЛИ "ГЕРОИТЕ ОТ РАКОВСКИ" ИЗКУПУВАТ МЕДА КОЙТО НАДУПЧИХА ПРЕЗ АВГУСТ И НА КАКВА ЦЕНА?
    Питам защото дупчиха на обещание за 5лв. а сега дупчат на обещание за 4,50лв. и ми е интересно дали си спазват обещанията.
    Апимел купуваха мед на 5 лв но на доста пчелари меда им бе нередовен[/QUOTE]

Аз знам че купиха някакво количество на 5,00 лв. Въпроса е дали в момента купуват мед който са обещали да го купят на 5,00 и са взели проби? Ако купуват такъв мед то на каква цена, на 5лв или на по-малко?

Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    Миналата седмица взеха меда на 5 лв но сега цената е различна на всеки казват различно . При тях много трудно минават пробите защото го продават за био мед

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Дрън -дрън.Другите да не го купуват с антибиотици, защото не е БИО?

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    На колега му взеха проби с обещана цена 6 лв. Това преди повече от месец. Вчера идват и му обявяват цена от 4.8. Ако искаш му казали. Продължението не е от значение.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    На колега му взеха проби с обещана цена 6 лв. Това преди повече от месец. Вчера идват и му обявяват цена от 4.8. Ако искаш му казали. Продължението не е от значение.
    Стар филм, гледал съм го преди 12-13 години.Винаги има нови зрители.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Стар филм, гледал съм го преди 12-13 години.Винаги има нови зрители.
    Защо не работите с Апитрейд например. Хората го казаха, че вземат ли пробите и кажат някаква цена, след това идват и вземат меда на същата. Аз гарантирам за това. Поне за сега.

Страница 313 от 496 ПърваПърва ... 213263303311312313314315323363413 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •