Тази година продадох всичко и не оставих за на дребно.Имам близък приятел с около 30 кошера, чиито мед стои.Знам как си ги гледа и съм сигурен в качеството на меда му.Предложих му да продвам неговия мед за мой когато клиенти ме потърсят, хем аз няма да връщам хора, хем ще му помогна и на него че чака и бебе дори.Ами отказа с мотива че не му се занимава да пълни буркани, щял да го прибере в мазата да стои там...
Ей това не мога да го разбера,,не му се занимавало да пълни буркани,,. На 1т мед 1 лв горница са 1000лв това е пенсията на майка ми за 6 месеца.
Може това за бурканите да е просто оправдание, любезен отказ. Не сте ли се замисляли, че една инвестиция в 1-2 тона качествен мед може да се окаже по-доходно спестяване от държането на парите от продажбата му на момента в депозит? Погледнете лихвите, които дават банките, вижте и реалната инфлация и ще се убедите. При това меда е бързоликвидна стока в малки количества.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
По принцип почти всички изкупвачи са коректни стига да не става въпрос за пари, тогава вече „бизнеса си е бизнес“! Миналата година си продадох меда на Апимел, сега когато ми потрябва така нареченото „удостоверение“ почти светкавично ми го изпратиха. Тази година живот и здраве ще работя с Апитрейд и те изразиха готовност да ми съдействат с каквото могат (изкупуване на меда до към 20 септември) за да мога да се сдобия с него в случай че има проблем с другата фирма, но когато опре работата до пазарлък, всички са железни - не се подават и на милиметър......
Да, говорихме с теб тогава по този въпрос и ти ми каза до колкото помня, че се случва да се забавят понякога.Контакт така и не установихме.А по въпроса с моя приятел, ами познаваме се с него вече повече от 20 години и да ти кажа наистина не му се занимава да пълни буркани, взема прилична заплата и те така![]()
В момента има 20 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 20 гост (и))