Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 80 от 121 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 791 до 800 от общо 1210
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Брях, този Марешки много жълт дизел ви продава.
    Въййй, вий в Бургас нямате ли си ВМП, че завиждате....?!?

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Брях, този Марешки много жълт дизел ви продава.
    За добрата работа на пчелата е нужно добро гориво. Тук работим само със 100 октана
    Ще им монтирам антирадари, че вчера се върнаха не с нектар, а с фишове

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    ... Моя реактор 300 л, който подготвям, е неръждаем, с водна /парна/риза и е свързан с котел Виадрус 20 kW, оборудван с въглищна горелка с процесор с размита логика. Освен с въглища, работи добре с дървесен чипс до 40 мм, пелети от дърво и слънчогледова люспа, костилки и др. подобни. Горелката идеално поддържа необходимата температура с отклонение не повече от един градус, изпробвано тази зима с най-различни тестове на отоплителната инсталация. Поради малкия обем вода на ризата предполагам, че ще я ползвам само за бързо загряване на обема и после ще поддържам на ток. Инертността при затихване и разпалване на горелката при такова малко количество вече загрята вода няма да позволи поддържане на температурата в тесни граници, ама знае ли човек, докато не пробва...
    Да докладвам резултата от опита: - перфектно управление на процеса ензимно инвертиране посредством контролера на горелката на котела. Мощността на въглищната горелка удивително бързо загрява обема на водата, още докато я меря кофа по кофа през кантара. 95 кг вода и 175 кг захар /7 чувала/ ги забърках за по-малко от час, температурата я оставих да стигне до 70 градуса, но май не беше нужно, захарта се разтвори без проблем. Преди да сипя ензима, отворих връзката към отоплителната инсталация и набързо охладих сиропа до 55 градуса. Контролера на горелката се оказа, че идеално поддържа температурния режим, сутринта, като отидох, беше ми начертал графиката на процеса за последните 12 часа - перфектна права линия. Ползвам сензора за бойлер /в комплекта/ за обратна връзка към управлението. Въглищата в бункера почти не намаляха. Днес сутринта, като изминаха 12-те часа бъркане, отново го охладих и след два часа вече точехме за кошерите сироп. За мен опита е много сполучлив. Утре ще дам проба за анализ в Габровската лаборатория. Препоръчвам горелките за котел с добър контролер за такава цел. Изразходвал съм не повече от 7 килограма въглища за 12 - 13 часа. Бъркалката е котвообразна и сравнително бърза. Не се наблюдава недоразбъркване поради завъртане на водата заедно с нея, не съм я спирал и пускал, както беше развита теорията за разбъркването по-напред в темата. Като излязат анализите на сиропа, ще ги публикувам тук.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    .... Препоръчвам горелките за котел с добър контролер за такава цел. Изразходвал съм не повече от 7 килограма въглища за 12 - 13 часа. Бъркалката е котвообразна и сравнително бърза. Не се наблюдава недоразбъркване поради завъртане на водата заедно с нея, не съм я спирал и пускал, както беше развита теорията за разбъркването по-напред в темата. Като излязат анализите на сиропа, ще ги публикувам тук.
    Добър контролер - да. Ама чак fuzzy logic за такъв реактор не ти трябва. Предполагам, че ако кажеш тук цената на един такъв фабричен контролер, на някои ще им се изправи косата.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    150 евро за стока с двойно предназначение много ли са? Основното си предназначение - да управлява отоплението, го изпълнява перфектно. Сега се оказа, че добре управлява и съда за инвертиране. Скоро ще подкарам и вакуум дестилатора, и там се надявам да е от полза. Накрая може да потрябва и за кремообразния мед, но това догодина.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    150 евро за стока с двойно предназначение много ли са? Основното си предназначение - да управлява отоплението, го изпълнява перфектно. Сега се оказа, че добре управлява и съда за инвертиране. Скоро ще подкарам и вакуум дестилатора, и там се надявам да е от полза. Накрая може да потрябва и за кремообразния мед, но това догодина.
    Как двойно - аз прочетох поне 5-6, а може и още да има.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    От твоя гледна точка си прав - имаш нещо, което си има основно предназначение, намираш му и други приложения - чудесно! Тоя обаче, който му трябва контролер само за реактора ще купи ли този?
    Този пост е редактиран от tsc1; 13.09.2016 в 09:47.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Разбира се, че няма. Аз искам да кажа, че който има или се колебае дали да си купи, може успешно да го ползва за целта, както показа опита ми. Дано да е от полза за някого.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Разбрахте ли новината, инвертазата вече е увеличена с 20%?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Засилих се аз до Габровската лаборатория на БАБХ с мостра от сиропа, ама ядец - напразно съм се разходил дотам. Не правят анализ на захарни сиропи. Питах ги къде правят такъв анализ - не знаят. Някой колега, ако е носил скоро сироп за анализ, може да помогне с информация къде го е правил. Иначе ще викам неволята и по принуда ще извадя от склада кашоните с лабораторното оборудване.

Страница 80 от 121 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •