То тоя спор за никовете го водим всяка година през зимата. Някой пали фитила и следват 3-4 дни с Ааааа, уууууу, вие , ние… тази година е по-рано от обикновено...
Под една ли друга форма винаги е имало разделение и противопоставяне, и винаги всички са „ощетени“. Ако не друго поне правим сеир на една голяма група от потребители които някой навремето нарече "консуматори".
Лошо е когато ник "А" изведнъж решава на "накаже" форума, като го напусне или спре да пише, не за друго, а защото, не може да понася ник "Б"... Ами има опция за игнориране влез задай я за ник "Б" и си решаваш проблема...
За по сериозни теми почти никои няма позиция, я се обадят 3-4 души, я не (е след това …). А за глупости се изписват страници.
И кои да реши съдбата на форума – активните или не активните? Ами активните и точно защото са активни. Останалите не могат да решават. А и откъде на къде ще решават - регистриран 2010 година, за 6 години едно Здрасти или Майка ви да... не е написал да не говорим за мнение. Утре да реши да "накаже" форума като си изтрие профила никой няма и да разбере, то никои не знае и че е регистриран. или регистриран през 2014, за две години е написал точно 1 обява. С какво са допринесли за развитието на форума, че да имат правото на глас и да определят как ще се развие форума?

То и сега групата на наблюдателите е преобладаваща. От 8 463 регистрирани потребители – с известни уговрки може да се каже че има 270 активни и 8 193 които минават за наблюдатели... нямат мнение за нищо, единственото което ги вълнува кои колко е изкарал, къде го тоя с добрата цена и Матеев или някой по навътре да пусне кога ще падне лапане по някоя програмка… но всеки си решава за себе си и след това поне да има достойнството да не търси вина у другите…

Форума като цяло е специализиран – пчеларството. И това би трябвало да е достатъчно за да има някой задължителни правила относно регистрацията и норми в показването на визитката на пишещия.
В един друг пчеларски форум (западен) има редица изисквания относно кошери, системи, региони, опит, но няма изискване относно никове или имена. Там също имаше един много кратък спор (които бе решен на 15 мин. С бан за всички които си позволиха да коментират правилата и кое как трябвало да бъде) та там имаше едно мнение на един 60 годишен пчелар (единственото което модовете и админа оставиха изобщо в темата):
Аз съм на 60 години, хоби пчелар и се смятам за сериозен и почтен мъж. Лично право на всеки колега е да се представи с име с което той реши за подходящо. Но считам за несериозно отношение и донякъде обидно към моята личност някой с име „яба-даба-ду“ да ме поучава с академичен тон и да ми се обижда че съм изразил съмнение и потърсил второ мнение относно неговата компетенция. Не мога да приема без известни резерви мнение от пчелар с такова име дори и да е най-големия капацитет. Още по-зле ако е…