Да докладвам резултата от опита: - перфектно управление на процеса ензимно инвертиране посредством контролера на горелката на котела. Мощността на въглищната горелка удивително бързо загрява обема на водата, още докато я меря кофа по кофа през кантара. 95 кг вода и 175 кг захар /7 чувала/ ги забърках за по-малко от час, температурата я оставих да стигне до 70 градуса, но май не беше нужно, захарта се разтвори без проблем. Преди да сипя ензима, отворих връзката към отоплителната инсталация и набързо охладих сиропа до 55 градуса. Контролера на горелката се оказа, че идеално поддържа температурния режим, сутринта, като отидох, беше ми начертал графиката на процеса за последните 12 часа - перфектна права линия. Ползвам сензора за бойлер /в комплекта/ за обратна връзка към управлението. Въглищата в бункера почти не намаляха. Днес сутринта, като изминаха 12-те часа бъркане, отново го охладих и след два часа вече точехме за кошерите сироп. За мен опита е много сполучлив. Утре ще дам проба за анализ в Габровската лаборатория. Препоръчвам горелките за котел с добър контролер за такава цел. Изразходвал съм не повече от 7 килограма въглища за 12 - 13 часа. Бъркалката е котвообразна и сравнително бърза. Не се наблюдава недоразбъркване поради завъртане на водата заедно с нея, не съм я спирал и пускал, както беше развита теорията за разбъркването по-напред в темата. Като излязат анализите на сиропа, ще ги публикувам тук.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
150 евро за стока с двойно предназначение много ли са? Основното си предназначение - да управлява отоплението, го изпълнява перфектно. Сега се оказа, че добре управлява и съда за инвертиране. Скоро ще подкарам и вакуум дестилатора, и там се надявам да е от полза. Накрая може да потрябва и за кремообразния мед, но това догодина.
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Този пост е редактиран от tsc1; 13.09.2016 в 09:47.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Разбира се, че няма. Аз искам да кажа, че който има или се колебае дали да си купи, може успешно да го ползва за целта, както показа опита ми. Дано да е от полза за някого.
Разбрахте ли новината, инвертазата вече е увеличена с 20%?
Засилих се аз до Габровската лаборатория на БАБХ с мостра от сиропа, ама ядец - напразно съм се разходил дотам. Не правят анализ на захарни сиропи. Питах ги къде правят такъв анализ - не знаят. Някой колега, ако е носил скоро сироп за анализ, може да помогне с информация къде го е правил. Иначе ще викам неволята и по принуда ще извадя от склада кашоните с лабораторното оборудване.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))