Да докладвам резултата от опита: - перфектно управление на процеса ензимно инвертиране посредством контролера на горелката на котела. Мощността на въглищната горелка удивително бързо загрява обема на водата, още докато я меря кофа по кофа през кантара. 95 кг вода и 175 кг захар /7 чувала/ ги забърках за по-малко от час, температурата я оставих да стигне до 70 градуса, но май не беше нужно, захарта се разтвори без проблем. Преди да сипя ензима, отворих връзката към отоплителната инсталация и набързо охладих сиропа до 55 градуса. Контролера на горелката се оказа, че идеално поддържа температурния режим, сутринта, като отидох, беше ми начертал графиката на процеса за последните 12 часа - перфектна права линия. Ползвам сензора за бойлер /в комплекта/ за обратна връзка към управлението. Въглищата в бункера почти не намаляха. Днес сутринта, като изминаха 12-те часа бъркане, отново го охладих и след два часа вече точехме за кошерите сироп. За мен опита е много сполучлив. Утре ще дам проба за анализ в Габровската лаборатория. Препоръчвам горелките за котел с добър контролер за такава цел. Изразходвал съм не повече от 7 килограма въглища за 12 - 13 часа. Бъркалката е котвообразна и сравнително бърза. Не се наблюдава недоразбъркване поради завъртане на водата заедно с нея, не съм я спирал и пускал, както беше развита теорията за разбъркването по-напред в темата. Като излязат анализите на сиропа, ще ги публикувам тук.