Хайде аз да съм първи за анонимните. Веднага се обосновавам:
1. Това, че съм обозначен с имена, регион, вид и брой на кошерите, телефонен номер, имейл, стаж и друга лична (подчертавам - лична) информация не прави постовете ми изпълнени с повече истина.
2. Всеки трябва да може сам да си отсее предоставената му информация. В крайна сметка хората във форума са пълнолетни граждани.
3. Админът и собственик на сайта по никакъв начин не може да ми гарантира защита на личните данни, още повече, изложени в публичното пространство. По този начин лесно може да се злоупотреби с тях.
4. Не смятам, че анонимните акаунти създават повече или по-малко конфликти. А и нали точно за това са модераторите - да пресичат конфликтите, да налагат наказания и т.н.
5. Как ще докажа, че се казвам Петър Иванов, а не Иван Петров или имам 40 кошера, а не 4? Или пчеларствам в Горна секирна, а не в Долна? Ще пращам копие на лична карта или пчеларски дневник за потвърждение? Не мисля.
6. Това е публичен форум, а не затворен. До колкото ми е известно КБП си има собствен форум, където всички са обозначени (може би информацията ми е грешна, не твърдя със сигурност).
7. Против съм по подобен начин да се събират статистически данни за лична употреба (изгода). Всъщност в днешни дни всеки може да се сдобие с всяка информация, стига да знае как да я намери. Това, че някой не може да я намери, защото не знае как, е допълнителна спирачка всеки да разполага с личните ми данни.
8. Ако някой поиска на лични съобщения телефон или имейл мога сам да преценя дали да му ги дам (искам да му ги там) или не.
9. Не смятам за редно личните ми данни да бъдат индексирани от гугъл и всеки да ги има, само с един сърч на името ми.
10. Има и още, но да не бъда многословен.