Не е зор да има фамилно име, би било хубаво да има и телефонен номер (справка подписът ми).
Всеки има правото да се регистрира с НАПЪЛНО АНОНИМЕН АКАУНТ
Задължително трябва да се знаят поне ИМЕТО и ФАМИЛИЯТА
Задължително трябва да се знае ПЧЕЛАРСКИЯ РЕГИОН
Задължително трябва да се знае НАСЕЛЕНОТО МЯСТО на пчелините
Задължително трябва да се знае вида на кошерите (ДБ, ЛР, ФАРАР и т.н.)
Задължително трябва да се знае БРОЯ НА КОШЕРИТЕ
Задължително трябва да се знае ТЕЛЕФОНА НА ПЧЕЛАРЯ
Задължително трябва да се знае E-Mail адреса на пчеларя
Задължително трябва да се знаят ГОДИНИТЕ ПЧЕЛАРСКИ СТАЖ
Не е зор да има фамилно име, би било хубаво да има и телефонен номер (справка подписът ми).
0899946746 Поздрави, Емо.
Аз също съм за това да го има телефонния номер, но въпросът е дали да бъде публичен или не.
По принцип от телефонния номер имат нужда само администраторите на форума с цел да могат да влязат в контакт ако нещо се обърка с E-Mail адреса. Администраторите вече знаят E-Mail адресите на всички, но с годините някой от E-Mail адресите вече са станали невалидни, защото потребителите явно вече имат нов, но не са си направили труда да го въведат в профила си. В резултат на това ежеднево получаваме от пощенския сървър по 5-10 съобщения за грешка в опити за изпращане на мейл на невалиден мейл адрес.
Та във връзка с това вече съм решил да добавя в профилите на всички ново поле за телефонния номер н дори да го направя задължителен за попълване от нови потребители, но въпросът е дали този номер трябва да се показва вдясно на всеки един постинг, или да си остане само за вътрешна употреба от администраторите в случай на нужда.
Според мен за "Пчеларски регион"като минимум трябва да е общината/е в която се пчеларства. Населено място-по желание.
Може би ще е полезно да се знае, дали колегата/потребителя е "подвижен" пчелар.
Предпочитам да пия от извора.
Хайде аз да съм първи за анонимните. Веднага се обосновавам:
1. Това, че съм обозначен с имена, регион, вид и брой на кошерите, телефонен номер, имейл, стаж и друга лична (подчертавам - лична) информация не прави постовете ми изпълнени с повече истина.
2. Всеки трябва да може сам да си отсее предоставената му информация. В крайна сметка хората във форума са пълнолетни граждани.
3. Админът и собственик на сайта по никакъв начин не може да ми гарантира защита на личните данни, още повече, изложени в публичното пространство. По този начин лесно може да се злоупотреби с тях.
4. Не смятам, че анонимните акаунти създават повече или по-малко конфликти. А и нали точно за това са модераторите - да пресичат конфликтите, да налагат наказания и т.н.
5. Как ще докажа, че се казвам Петър Иванов, а не Иван Петров или имам 40 кошера, а не 4? Или пчеларствам в Горна секирна, а не в Долна? Ще пращам копие на лична карта или пчеларски дневник за потвърждение? Не мисля.
6. Това е публичен форум, а не затворен. До колкото ми е известно КБП си има собствен форум, където всички са обозначени (може би информацията ми е грешна, не твърдя със сигурност).
7. Против съм по подобен начин да се събират статистически данни за лична употреба (изгода). Всъщност в днешни дни всеки може да се сдобие с всяка информация, стига да знае как да я намери. Това, че някой не може да я намери, защото не знае как, е допълнителна спирачка всеки да разполага с личните ми данни.
8. Ако някой поиска на лични съобщения телефон или имейл мога сам да преценя дали да му ги дам (искам да му ги там) или не.
9. Не смятам за редно личните ми данни да бъдат индексирани от гугъл и всеки да ги има, само с един сърч на името ми.
10. Има и още, но да не бъда многословен.
НЕ Е необходимо да: доказваш, пишеш истина, предостявяш персонални данни или да даваш каквото и да било информация (по твоя преценка), която считаш за притеснителна. Напиши неистини колкото искаш. Практиката показва, че рядко се налага човек да има основателна причина да не си напише имената или излъже. Освен това името и фамилията НЕ са "лични данни", защото тяхната съвкупност (+ брой кошери например) не определя еднозначно даден човек...
Анонимността единствено вреди и гласувах ЗА задължително Име и Фамилия. Качеството на форумната информация ще се повиши ако има средства, които да подтикват потребителите към по-голяма отговорност при писане. И не само - много полезно за начинаещите пчелари и изобщо за всички е да се познават, за да си оказват взаимна помощ, а също и да споделят общи за регионите им проблеми, интереси, информация и пр. Пчеларските групи във FB са с хиляди потребители, 99% от хората стоят с имената си и не виждам някой да страда от това, напротив.
Христо Йорданов
Според мен - при самото регистриране може да се даде всякаква информация, от която собственикът на форума има нужда. Тази информация няма нужда да се вижда от потребителите.
Съгласен съм освен прякорът, с който се е регистрирал даден потребител, да се вижда в допълнително поле или в подробната информация за даден профил - истинското име на този човек.
Телефонен номер или E-mail мисля, че е добре да се разменят чрез лични съобщения, само ако потребителите сметнат, че това е необходимо.
"Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки
Ами, ако собственикът утре реши форума да бъде собственост на трети поред, какво се случва с добитата информация.
Информацията братя, е безценна!
Я да си налягаме парцалите. Който не му харесва, че си пишел с някой анонимен, ами просто да не си пише. С доста от тук присъстващите съм осъществил контакт и в реалния свят, не само във виртуалния, макар, че ника им не съдържа никаква информация. С останалите, с които не комуникирам тук, не значи, че това няма да се случи в бъдеще време. Да, разбира се с някои няма да контактувам никога, ама не защото не ми харесва името или анонимния им ник, а просто защото не ми допадат. Елементарно, Уотсън!
П.П. Не мога да разбера, каква е тая пандемия "Мнителност", която Ви е обзела днес. До вчера нищо Ви нямаше или поне не сте го показвали.
Този постинг е взет от друга тема, но отговарям тука, защото искам дискусията по въпроса да се развие в тази тема (анкета).
Да, съгласен съм с това, че повечето анонимни акаунти ще се позоват на правото си по закон да не си предоставят личната информация в публичното пространство, и ще са прави за себе си, но тогава веднага мога да им задам контравъпрос: Ами като толкова искат да се крият от останалите, защо тогава въобще ходят в публичното пространство? Искат да изграждат имидж, пишейки в публичното пространство, искат уважение, искат да пускат обяви за продажба и т.н., а в същото време искат да останат анонимни? Как да се съвместят тези несъвместими едно с друго изисквания?
По-добре ли ще е да въведем ново правило във форума, че на анонимните акаунти им се забранява да дават акъл за каквото и да било, защото не може да им се вярва? Ако искате пък нека да го направим така, но трябва да отворим друга анкета - всеки анонимен акаунт да има право САМО ДА ЗАДАВА ВЪПРОСИ и нищо повече. Няма право да дава отговори на чужди въпроси, няма право да дава каквато и да било информация и всички такива постинги да се считат за спам и директно да се трият. Кофти, нали.
Не осъзнаваш ли, че в момента във форума сме разделени на две групи - конкретни хора-пчелари и разни акаунтчета с нищо незначещи букви и цифри, които го пълнят с нищо незначещи постинги, зад които не се знае кой стои и доколко може да се вярва на информационното им съдържалие. Ти как би се почувствал, ако моя акаунт беше TraLaLa2015 и за мене знаеше само това, че май наистина съм ТраЛаЛа (някаква откачалка, избиваща комплекси на страниците на форума)? Не ми се сърди, но за някои анонимни акаунти точно това си мисля (за тебе не, но защото знам кой стои зад твоя ник).
А тогава защо желаеш да пишеш и хората да се вслушват в тебе и в твоето мнение?
Нали осъзнаваш, че за тях ти може би си ЕДНО НИЩО, Може би си един НИКОЙ, с който могат да се бъзикат и подиграват, но не и да водят нормална сериозна дискусия. Не го ли забелязахте този факт с Василевса?
Аз пък ще ти кажа нещо друго, но не искам да ми се сърдиш. За мене лично всеки един посетител на форума, който иска да си запази анонимноста, НЕЩО НЕ МУ Е ЧИСТ КОСЪМА. Няма логика да се криеш и в същото време да се опитваш да се правиш на велик. Кой в случая е великия - някой ТраЛаЛа акаунт ли, зад който може да се крие някое хлапе, или комплексар, или непчелар, или бог знае кой друг.
Имах неблагоразумието да си оставя личните данни в един друг форум и вече близо десет години по два-три пъти в месеца ми звънят на личния телефон и ми предлагат различни услуги които аз не желаяq но водя безмислени разговори и си губя времето. А дали съм едно "НИЩО" това не може другаря Матеев да каже.
А и да го каже все ми е тая.![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))