Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    Ракия от мед ще стане, но трябва за фермент да се добави пчелно млечице. Който е голям пчелар, нека се пробва, и да сподели?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

  2. #2
    Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Мнения
    466
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Ракия от мед ще стане, но .......
    Ще стане, ама аз меда го продадох и тъкмо се канех да изпрося тенекия от Даката ! Тъй де, за експеримента !

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Мнения
    7,997
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan Mankov Виж публикацията
    Ще стане, ама аз меда го продадох и тъкмо се канех да изпрося тенекия от Даката ! Тъй де, за експеримента !


    Ще дам ама май от плодникови рамки не излиза хубава ракиякиселей.

  4. #4
    Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Мнения
    466
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Ще дам ама май от плодникови рамки не излиза хубава ракиякиселей.
    Друмев, точно в плодниковите е истината, ама аз такъв не добивам ! При мене отиде при отводките ! А киселичко си трябва ще знаеш ! Може нещо на ишлеме,но като се замисля,то поне десетина от четящите ще се принадят и ще ни остане : Тц-тц...... язък за меда

    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ванка ти да не си....На Даката само люцерна му остана и той,най-вероятно ще я изкара на силаж....
    Ачка то само люцерна не сме пробвали, ама току виж протече нещо задоволително, а и Даката ще просперира.

  5. #5
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Мнения
    684
    Пчеларски район
    Габрово
    Колеги искам да питам някой правил ли е вино от сорт гъмза че предстои да купя ?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

  6. #6
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Мнения
    1,902
    Значи имай предвид, гъмзата си е специфичен сорт. Дава висок добив по принцип и много зависи от района /тероар на винарски език/ и начина на гледане, оттам пуска и различни качествени показатели. Като че ли е малко раничко още за нея? Моя колега дето писах напред в темата че ми дава мавруд с гъмза, сега бере мавруда на 23-5, гъмзата не е станала още. По принцип дава хубаво пивко вино, хубав цвят, ароматно, някой път чак леко плодово... Аз за това в домашни условия не съм привърженик на вино от един сорт, най-добре си е букета от поне два, още по-добре три сорта. Във винпромски условия е друго, там си имат технологии за корекция по някои показатели. Като казах винпром, допреди 20ина години от нашия изнасяха за Германия кадарка - това е вино от гъмза с малко остатъчна захар. Товареха танкер-шлепове и жп цистерни, германците бяха луди за такова вино.
    За теб най-важно е като го смачкаш, да имаш захарен градус около 23, да може да тръгне и да протече хубава ферментация. Другото си е стандартно за домашното винопроизводство.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

  7. #7
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Мнения
    684
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Значи имай предвид, гъмзата си е специфичен сорт. Дава висок добив по принцип и много зависи от района /тероар на винарски език/ и начина на гледане, оттам пуска и различни качествени показатели. Като че ли е малко раничко още за нея? Моя колега дето писах напред в темата че ми дава мавруд с гъмза, сега бере мавруда на 23-5, гъмзата не е станала още. По принцип дава хубаво пивко вино, хубав цвят, ароматно, някой път чак леко плодово... Аз за това в домашни условия не съм привърженик на вино от един сорт, най-добре си е букета от поне два, още по-добре три сорта. Във винпромски условия е друго, там си имат технологии за корекция по някои показатели. Като казах винпром, допреди 20ина години от нашия изнасяха за Германия кадарка - това е вино от гъмза с малко остатъчна захар. Товареха танкер-шлепове и жп цистерни, германците бяха луди за такова вино.
    За теб най-важно е като го смачкаш, да имаш захарен градус около 23, да може да тръгне и да протече хубава ферментация. Другото си е стандартно за домашното винопроизводство.
    С какъв сорт ми препоръчваш да го смеся и какви пропорции. Благодаря
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

  8. #8
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    3,743
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan Mankov Виж публикацията
    Ще стане, ама аз меда го продадох и тъкмо се канех да изпрося тенекия от Даката ! Тъй де, за експеримента !

    Ванка ти да не си....На Даката само люцерна му остана и той,най-вероятно ще я изкара на силаж....

  9. #9
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    3,743
    Пчеларски район
    Раковски
    Наборе,памид-21,мавруд-23.Но трябва да отбележа,че времето през последните 2-3 дни е предимно облачно със леко "преросяване"Както и да е,докарах го до 25%-26 %....

  10. #10
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,061
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Наборе,памид-21,мавруд-23.Но трябва да отбележа,че времето през последните 2-3 дни е предимно облачно със леко "преросяване"Както и да е,докарах го до 25%-26 %....
    Ах-ах-ах, ще трябва и нещо за главобол.

 

 
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •