SOS Колеги, SOS!

Имам едно старо петнайсетиналитрово буренце. В началото на темата, на пета-шеста страница някъде, съм питал как да си го ремонтирам. Та преди време го почнах - разглобих го, вътре беше добре, отвън го изтърках, обръчите ги боядисах, но дъната си бяха за смяна както и придполагах. Исках аз да си ги направя, та почнах да питам и да чета по-сериозно, колкото да разбера, че бъчварството е било труден занаят когато се е работило на ръка. Междувременно ми казаха, че на село на стария кацар /лека му пръст/, зет му наследил работилницата и продължава занаята. Та занесох му обекта и след някое време той ми го върна с нови дънца - екстра! Накиснах го, пролетта го напълних с домашна, затрупах го с черги в една стая и май съм го забравил. Как да е, сещам се днеска и викам я да издърпам едно шише да видя какво е станало. Брях, изтръпнах, какво ми е станало с ракийцата бе!? Налял съм и сега ми се е свил стомаха и не знам какво да мисля, да не се е развалила нещо и да се изтровим тука? Отивам сега да пия една студена лимонада а вий давайте акъл какво да правя и какви мерки да предприемам....

шише 3.bmp