Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
Колешке грешно си разбрала колегите,те няма да бойкотират просто ще заведат дела ако имат законно право за това.А това че сте информирали колегите говори че сте отговорна жена.Ще ви попитам нещо.След като вземете помоща колко време трябва да запазите това количество кошери знаете ли?Или нема такова изискване?

Г-н Друмев,
това с колеШката го приемам за недоглеждане.
Вие споделихте, че сте инвестирал 10000 лв. При мен дървообработващата, прахоуловителя, центрофугата, ел. ножа, восъкотопилката, самоходната косачка, винтоверта, такера с компресора, бормашината /може и да изпускам нещо още/ само до тук вече ги надхвърля. Сега по 6.3 се надявам да си взема така чаканата вана за разпечатване и ножа на Котларски /между впрочем, явно всички по 6.3 ще имат право на Де минимис/ ,/и между впрочем по 6.3 мониторинговият период е 5 години от датата на сключване на договор, така че явно всички по 6.3 вече са се приготвили психически за 5-годишно запазване на брой кошери, че и за увеличаването им/.

И това, че имах смелостта да бъда искрена за това как ще използвам Де минимис и бях атакувана на дребно, също не означава, че не съм запозната с текстове, които явно вече ме касаят.
Та, мислите ли, че ако си инвестирал сума, която 6.3 по никакъв начин няма да покрие и дори ще я увеличи, защото бройката ще продължи да се развива, дали към пчеларството е подходено достатъчно отговорно? Дали ще е за кратко?
Аз не съм наследствен пчелар, никой от поколението преди мен и от това на бабите и дядовците ми не е гледал пчели. За първи път видях търтей преди 4 години. Гордея се с това, че преодолях страховете си, че за пръв път съм в ролята на предприемач, който сам си прави разчетите; че всеки ден ми се налага да чета теми, до които не съм се докосвала от средното си образование и да ги ползвам доста често успешно. И че за 4 години успях да свикна с терминология, която ми звучеше като чужд език, да си подредя що-годе технология, като на третата година дори имах достатъчно мед, че да си платя осигуровките за тази година и данъка. Защото от самото начало това беше критерия за осветляване на кошерите - не, дали имам пари, за да си платя налозите, а дали мога да изкарам пари от пчели, така че да останат и за налозите.
Така че, Де минимис е за хора като мен, нуждаещи се от тези пари, не защото са във фалит или не са си купили Апифондата за зимата, а защото имат право на тях. Иначе другите са за пред социала, не за пред ДФЗ.
Отдавна не се оправдавам за това, че детето ми не взима детски, но и не се оплаквам. Иначе и моите кошери бяха 2016 г. в България!

Г-н Соларис,
няма анархия. Една ГДД не може да изтрие всичките мнения, отговори, коментари на всички вас, благодарение на които ние си подреждаме файловете в главите си и ги използваме по-успешно. Моля, поне Вие си запазете чувството за хумор.