Г-н Друмев,
това с колеШката го приемам за недоглеждане.
Вие споделихте, че сте инвестирал 10000 лв. При мен дървообработващата, прахоуловителя, центрофугата, ел. ножа, восъкотопилката, самоходната косачка, винтоверта, такера с компресора, бормашината /може и да изпускам нещо още/ само до тук вече ги надхвърля. Сега по 6.3 се надявам да си взема така чаканата вана за разпечатване и ножа на Котларски /между впрочем, явно всички по 6.3 ще имат право на Де минимис/ ,/и между впрочем по 6.3 мониторинговият период е 5 години от датата на сключване на договор, така че явно всички по 6.3 вече са се приготвили психически за 5-годишно запазване на брой кошери, че и за увеличаването им/.
И това, че имах смелостта да бъда искрена за това как ще използвам Де минимис и бях атакувана на дребно, също не означава, че не съм запозната с текстове, които явно вече ме касаят.
Та, мислите ли, че ако си инвестирал сума, която 6.3 по никакъв начин няма да покрие и дори ще я увеличи, защото бройката ще продължи да се развива, дали към пчеларството е подходено достатъчно отговорно? Дали ще е за кратко?
Аз не съм наследствен пчелар, никой от поколението преди мен и от това на бабите и дядовците ми не е гледал пчели. За първи път видях търтей преди 4 години. Гордея се с това, че преодолях страховете си, че за пръв път съм в ролята на предприемач, който сам си прави разчетите; че всеки ден ми се налага да чета теми, до които не съм се докосвала от средното си образование и да ги ползвам доста често успешно. И че за 4 години успях да свикна с терминология, която ми звучеше като чужд език, да си подредя що-годе технология, като на третата година дори имах достатъчно мед, че да си платя осигуровките за тази година и данъка. Защото от самото начало това беше критерия за осветляване на кошерите - не, дали имам пари, за да си платя налозите, а дали мога да изкарам пари от пчели, така че да останат и за налозите.
Така че, Де минимис е за хора като мен, нуждаещи се от тези пари, не защото са във фалит или не са си купили Апифондата за зимата, а защото имат право на тях. Иначе другите са за пред социала, не за пред ДФЗ.
Отдавна не се оправдавам за това, че детето ми не взима детски, но и не се оплаквам. Иначе и моите кошери бяха 2016 г. в България!
Г-н Соларис,
няма анархия. Една ГДД не може да изтрие всичките мнения, отговори, коментари на всички вас, благодарение на които ние си подреждаме файловете в главите си и ги използваме по-успешно. Моля, поне Вие си запазете чувството за хумор.![]()