Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 92

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Има ли някой да ползва уред за йонизиране на чешмяната вода, който я разделя на алкална и киселинна?
    Нещо такова:
    http://www.kangenvoda.bg/bg/Change-your-life.html
    Имам такъв уред. Струва колкото една лека кола (няколко хиляди евро). Голямо шоу беше, защото като се сменят настройките и уреда започва да приказва на английски език. Жена ми му се радваше известно време (беше монтиран на чешмата и наистина работеше перфектно), но после и омръзна, свали го и го захвърли някъде из мазето.

Иначе уреда е много скъп, защото вътре в него има ПЛАТИНЕНИ ПЛОЧИ, които активно участват в процеса на разделянето на йоните на водата.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Имам такъв уред. Струва колкото една лека кола (няколко хиляди евро). Голямо шоу беше, защото като се сменят настройките и уреда започва да приказва на английски език. Жена ми му се радваше известно време (беше монтиран на чешмата и наистина работеше перфектно), но после и омръзна, свали го и го захвърли някъде из мазето.

Иначе уреда е много скъп, защото вътре в него има ПЛАТИНЕНИ ПЛОЧИ, които активно участват в процеса на разделянето на йоните на водата.
    Колко време сте го ползвали горе-долу, по-точно идеята на питането ми е дали е имало ефект от пиенето само на алкална вода от здравословна гледна точка?
    Вкъщи си взехме подобен уред(не толкова скъп, защото е китайски), но крайния ефект с водата е същия, та ми е интересно някой ако го е ползвал нещо от рода на година-две да каже дали е усетил някаква разлика.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Потребител
    Регистриран
    06.11.2015
    Понеже се интересувам без да имам задълбочени познания... та да попитам. Тази вода след като се йонизира, в крайна сметка какво се случва? Ако се йонизира положително то няма да е вече вода(електронните връзки ще се разкъсат). Ако се йонизира отрицателно защо това ще е полезно?

Погледнах в сайта пише - богата на електрони. Следователно е отрицателно йонизирана. Защо наличието на свободни електрони е добро за организма? В крайна сметка безкрайно количество електрони попадат в организма, и когато се пие нормална чиста вода.

Другото от сайта обаче няма обяснение поне за мен.

Водата Канген се описва най-добре по следния начин: алкална, йонизирана, антиоксидантна, богата на електрони, преструктурирана, микроклъстерна, наситена с активен водород, оксидационно редуцирана, пълна с енергия вода.

1. Водата ако се разглежда като съотношение на атоми на кислород и водород, тоест като молекула. Защо добавянето на електрони я прави преструктурирана и микроклъстерна?
    2. Какво означават тези понятия по отношение на водата?
    3. Как водорода става активен и защо? Електроните в атомите на водорода ли се набиват? Защо не в кислорода? Или пък да са напълно свободни и да блуждаят в междуатомното пространство?
    4. От къде се взима тази допълнителна енергия? Електроните са отрицателно заредени.

Знанията ми по химия и физика в момента са на ниво 8-ми клас(чисто и просто толкова ме е интересувала тази област от познанието).
    Ако някой знае да отговори учтиво, от замерване с камъни полза няма да има.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Независимо от това, какво ти казват медиите, мозъкът ти не е програмиран да се свива и да става по-ненадежден в процеса на остаряване.
    http://zdravnaakademia.blogspot.bg/2016/03/blog-post_6.html?m=1

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ето една рицепта...
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри P_20180515_131323.jpg‎   P_20180515_131332.jpg‎  

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Пак ми зачеквате любимата тема за здравето и дълголетието Ето ималко допълнения и разяснения от мен.

При сухият пост се разграждат много мазнини, а мастните клетки съдържат изключително голям процент вода. Аз си мисля, че липсата на вода кара организма още по-интензивно да разгражда мазнини, за да си достави вода. Тази вода от мастните клетки е изключително чиста, структурирана (клъстерна) , т.е. водните молекули се подреждат в структури подобни на кристалните решетки при крисалите. Това е така наречената EZ вода от (exclusion zone). Когато водата е в това състояние (много пластове вода от подредени в шестоъгълници молекули), водата "изтласква" всички нечистотии и примеси до границата на EZ зоната. Друго свойство на тази вода е, че от едната страна зоната е положително заредена, а от другата отирицателно. На някой това да му прилича на батерия? Във въглеродните нано тръбички в клетките водата е от този вид - EZ вода или структорирана вода, както го предпочитате. Интересно е , че водата в тези тръбички се свързва със съзнанието на човек. Всички упойки, при които губите съзнание деструктурират водата в нано тръбичките. Това са най-новите изследвания и чрез тях се опитват да обяснят действието на анастетиците, защото предполагам знаете, че все още не е изяснено и има само хипотези по въпроса. В тъканите, около протеините водата също е от този тип. Тя един вид е интерфейса на протеина. В момета дори има учени, които успорват хипотезата ,че енергията за всички химични реакции в организма идва от АТФ. По тяхни сметки, просто този механизъм няма как да обезпечи енергийно ензимните реакции. АТФ-а е нужен обаче за една критична функция - разплитането на протеините (защото са като ластик, който сте усуквали до безкрай и после сте го пуснали и той е станал на топка) до това положение, че да могат да се обвият с EZ вода, важните им части, които чрез този "воден интерфейс" да се включат в съответните метаболитни процеси. Който му е итнересно нека да потърси в ютуб клипчета на pпроф. д-р Джерард Полак или да прочете книгата му "Четвъртата фаза на водата" (The Fourth Phase of Water). Полак е близък приятел на проф. Живко Желев. В нета има интервюта и клипчета с него точно на темата за водата. Професор Живко Желев е бивш директор на отдел "Наука и внедряване" на ДЗУ-Стара Загора. Невероятен човек е!

Отплеснах се да ви пиша за водата Та идеята ми беше ,че при поста и най-вече при сухия пост организма си набавя тази изключително чиста и структурирана вода, която подкарва на ново забуксувалите системи на тялото. Другия важен ефект е, че мастните клетки са източник на стволови клетки, които отиват по направление и поправят повредени участъци в органите. Третия важен ефект е, че при продължително недохранване организма влиза в кетоза и за храна се ползват кетоните, а не глюкозата. От един мол мазнини се произвеждат 147 АТФ , а от 1 мол глюкоза само 36 АТФ. Това около 5 пъти повече! Сега виждате ли разликата? За това са толкова популярни високо мазнинните-ниско въглехидратни дието, цикличното хранене и постенето. При тях организма се вкарва е един резервен метаболитен път, който рядко се ползва в днешно време, точно защото както каза Матеев, хората се хранят редовно и по много, а въглехидратите са преобладаващия енергиен източник. А когато има много въглехидрати, не се горят мазнини и не се изпада в кетоза, съответно си зацикляте и разчитате на глюкозния метаболизъм, а той се поврежда много лесно и за това допринася съвременния ни начин на живот, но това вече е съвсем разлина и много дълга тема, а сега вече не ми се пише

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •