Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 92

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Аз защо не затлъстявам? Може би се храня по-обилно и от теб?
    Въпрос на гени .........

Автоматичния регулатор на теглото при различните хора се активира на различно ниво, и от тука е и разликата между теглото на различните хора. Освен това с възраста този регулатор постепенно започва да се поврежда.

В наше време всеки преяжда, и това е нещо ново, за което еволюцията се явява неподготвена. Нормалното състояние на всяко едно животно е периодичния глад и храненето през нерегулярни периоди от време, и е нормално еволюцията да се е приспособила към такъв начин на живот. В един момент обаче ние я изненадваме - започваме да се храним регулярно, при това с количество калории, много повече от това, от което се нуждаем. И веднага след това започват гафовете, просто защото еволюцията не знае какво да прави с излишъците от храна.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Има ли някой да ползва уред за йонизиране на чешмяната вода, който я разделя на алкална и киселинна?
    Нещо такова:
    http://www.kangenvoda.bg/bg/Change-your-life.html
    При пчелите има мед, защото има ред!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Има ли някой да ползва уред за йонизиране на чешмяната вода, който я разделя на алкална и киселинна?
    Нещо такова:
    http://www.kangenvoda.bg/bg/Change-your-life.html
    Имам такъв уред. Струва колкото една лека кола (няколко хиляди евро). Голямо шоу беше, защото като се сменят настройките и уреда започва да приказва на английски език. Жена ми му се радваше известно време (беше монтиран на чешмата и наистина работеше перфектно), но после и омръзна, свали го и го захвърли някъде из мазето.

Иначе уреда е много скъп, защото вътре в него има ПЛАТИНЕНИ ПЛОЧИ, които активно участват в процеса на разделянето на йоните на водата.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Имам такъв уред. Струва колкото една лека кола (няколко хиляди евро). Голямо шоу беше, защото като се сменят настройките и уреда започва да приказва на английски език. Жена ми му се радваше известно време (беше монтиран на чешмата и наистина работеше перфектно), но после и омръзна, свали го и го захвърли някъде из мазето.

Иначе уреда е много скъп, защото вътре в него има ПЛАТИНЕНИ ПЛОЧИ, които активно участват в процеса на разделянето на йоните на водата.
    Колко време сте го ползвали горе-долу, по-точно идеята на питането ми е дали е имало ефект от пиенето само на алкална вода от здравословна гледна точка?
    Вкъщи си взехме подобен уред(не толкова скъп, защото е китайски), но крайния ефект с водата е същия, та ми е интересно някой ако го е ползвал нещо от рода на година-две да каже дали е усетил някаква разлика.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Потребител
    Регистриран
    06.11.2015
    Понеже се интересувам без да имам задълбочени познания... та да попитам. Тази вода след като се йонизира, в крайна сметка какво се случва? Ако се йонизира положително то няма да е вече вода(електронните връзки ще се разкъсат). Ако се йонизира отрицателно защо това ще е полезно?

Погледнах в сайта пише - богата на електрони. Следователно е отрицателно йонизирана. Защо наличието на свободни електрони е добро за организма? В крайна сметка безкрайно количество електрони попадат в организма, и когато се пие нормална чиста вода.

Другото от сайта обаче няма обяснение поне за мен.

Водата Канген се описва най-добре по следния начин: алкална, йонизирана, антиоксидантна, богата на електрони, преструктурирана, микроклъстерна, наситена с активен водород, оксидационно редуцирана, пълна с енергия вода.

1. Водата ако се разглежда като съотношение на атоми на кислород и водород, тоест като молекула. Защо добавянето на електрони я прави преструктурирана и микроклъстерна?
    2. Какво означават тези понятия по отношение на водата?
    3. Как водорода става активен и защо? Електроните в атомите на водорода ли се набиват? Защо не в кислорода? Или пък да са напълно свободни и да блуждаят в междуатомното пространство?
    4. От къде се взима тази допълнителна енергия? Електроните са отрицателно заредени.

Знанията ми по химия и физика в момента са на ниво 8-ми клас(чисто и просто толкова ме е интересувала тази област от познанието).
    Ако някой знае да отговори учтиво, от замерване с камъни полза няма да има.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Независимо от това, какво ти казват медиите, мозъкът ти не е програмиран да се свива и да става по-ненадежден в процеса на остаряване.
    http://zdravnaakademia.blogspot.bg/2016/03/blog-post_6.html?m=1

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ето една рицепта...
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри P_20180515_131323.jpg‎   P_20180515_131332.jpg‎  

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Пак ми зачеквате любимата тема за здравето и дълголетието Ето ималко допълнения и разяснения от мен.

При сухият пост се разграждат много мазнини, а мастните клетки съдържат изключително голям процент вода. Аз си мисля, че липсата на вода кара организма още по-интензивно да разгражда мазнини, за да си достави вода. Тази вода от мастните клетки е изключително чиста, структурирана (клъстерна) , т.е. водните молекули се подреждат в структури подобни на кристалните решетки при крисалите. Това е така наречената EZ вода от (exclusion zone). Когато водата е в това състояние (много пластове вода от подредени в шестоъгълници молекули), водата "изтласква" всички нечистотии и примеси до границата на EZ зоната. Друго свойство на тази вода е, че от едната страна зоната е положително заредена, а от другата отирицателно. На някой това да му прилича на батерия? Във въглеродните нано тръбички в клетките водата е от този вид - EZ вода или структорирана вода, както го предпочитате. Интересно е , че водата в тези тръбички се свързва със съзнанието на човек. Всички упойки, при които губите съзнание деструктурират водата в нано тръбичките. Това са най-новите изследвания и чрез тях се опитват да обяснят действието на анастетиците, защото предполагам знаете, че все още не е изяснено и има само хипотези по въпроса. В тъканите, около протеините водата също е от този тип. Тя един вид е интерфейса на протеина. В момета дори има учени, които успорват хипотезата ,че енергията за всички химични реакции в организма идва от АТФ. По тяхни сметки, просто този механизъм няма как да обезпечи енергийно ензимните реакции. АТФ-а е нужен обаче за една критична функция - разплитането на протеините (защото са като ластик, който сте усуквали до безкрай и после сте го пуснали и той е станал на топка) до това положение, че да могат да се обвият с EZ вода, важните им части, които чрез този "воден интерфейс" да се включат в съответните метаболитни процеси. Който му е итнересно нека да потърси в ютуб клипчета на pпроф. д-р Джерард Полак или да прочете книгата му "Четвъртата фаза на водата" (The Fourth Phase of Water). Полак е близък приятел на проф. Живко Желев. В нета има интервюта и клипчета с него точно на темата за водата. Професор Живко Желев е бивш директор на отдел "Наука и внедряване" на ДЗУ-Стара Загора. Невероятен човек е!

Отплеснах се да ви пиша за водата Та идеята ми беше ,че при поста и най-вече при сухия пост организма си набавя тази изключително чиста и структурирана вода, която подкарва на ново забуксувалите системи на тялото. Другия важен ефект е, че мастните клетки са източник на стволови клетки, които отиват по направление и поправят повредени участъци в органите. Третия важен ефект е, че при продължително недохранване организма влиза в кетоза и за храна се ползват кетоните, а не глюкозата. От един мол мазнини се произвеждат 147 АТФ , а от 1 мол глюкоза само 36 АТФ. Това около 5 пъти повече! Сега виждате ли разликата? За това са толкова популярни високо мазнинните-ниско въглехидратни дието, цикличното хранене и постенето. При тях организма се вкарва е един резервен метаболитен път, който рядко се ползва в днешно време, точно защото както каза Матеев, хората се хранят редовно и по много, а въглехидратите са преобладаващия енергиен източник. А когато има много въглехидрати, не се горят мазнини и не се изпада в кетоза, съответно си зацикляте и разчитате на глюкозния метаболизъм, а той се поврежда много лесно и за това допринася съвременния ни начин на живот, но това вече е съвсем разлина и много дълга тема, а сега вече не ми се пише

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Въпрос на гени .........

Автоматичния регулатор на теглото при различните хора се активира на различно ниво, и от тука е и разликата между теглото на различните хора. Освен това с възраста този регулатор постепенно започва да се поврежда.

В наше време всеки преяжда, и това е нещо ново, за което еволюцията се явява неподготвена. Нормалното състояние на всяко едно животно е периодичния глад и храненето през нерегулярни периоди от време, и е нормално еволюцията да се е приспособила към такъв начин на живот. В един момент обаче ние я изненадваме - започваме да се храним регулярно, при това с количество калории, много повече от това, от което се нуждаем. И веднага след това започват гафовете, просто защото еволюцията не знае какво да прави с излишъците от храна.
    Ти примерно защо не започнеш да се храниш така както си описал, а ходиш при д-р Емилова? Започни по този начин и ще станеш като мен. Преди години къде ти бяха гените? Може би си бил по-слаб и от мен

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •