Това е графиката на Евро-Долар, но със същия успех можеше да бъде и графика на Мед-Лев. Структурата, характеристиките и начините на движение на цената за същите. Законите, които я управляват, пак са същите. На тази графика наблюдаваме цените на РЕАЛНИТЕ СДЕЛКИ, и въобще не се интересуваме, че някъде там по света някой се е заинатил, и е казал "Тези цени не ме устройват. Аз ще остана вън от пазара". Ами ....... ами че това си е негово право и негов личен избор - може ако иска да си стои извън пазара цял живот (няма значение дали е пчелар или изкупвач).

Всеки, който дава ПРЕДЛОЖЕНИЯ (Bid или Аsк) далеко от пазарните цени, в общия случай СТОИ ИЗВЪН ПАЗАРА. Пазара не се интересува от него, и неговото мнение (добро или лошо) въобще не влияе на пазарните цени. Твърдения от типа "аз няма да продам на тази цена" или "аз няма да купя на тази цена" нищо не значат, защото НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТЯХ. По света има над един милион търгувани по борсите стоки, валути, фючерси, опциони и т.н. и за всичките тях ВИЕ СТОИТЕ ИЗВЪН ПАЗАРА. Мислите ли, че на някой му пука от това? Ами стойте си - това е ваше право. Всякакви твърдения обаче от типа "аз няма да купя опциони върху 12 месечните фючерси на петрола" изглеждат меко казано СМЕШНИ, или нещо като избиване на комплекси. Ами ако имате комплекси (за петрола или за меда), избивайте си ги някъде другаде, а не на страниците на форума.