Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 73 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 730
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Заради тая бюрокращина бях току що в разплащателната да пиша обяснение.За 200лв се почувствах най големия мошеник в тая държава.Мислех послепис да напиша,но се отказах разубеди ме един колега.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    За това писах .

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    Знаем за проверките но също така знаем и за ИЗМАМИТЕ : )
    Я ни светни за измамите, та белким и простолюдието да се облажи с някой лев.

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2014
    Пчеларски район
    общ. Чипровци, обл. Мон
    И аз да си кажа болката. Кандидатствах за 30бр кошери и 30бр. отводки. Одобриха ме за отводките, но не и за кошери. Та заборчнях с едни 3000лв да си купя кошери и да има къде да настаня отводките. Пълна простотия. Та в тази връзка кандидатствах и за лекарства, които така и не успях да купя. Лекарствата се опитах да ги купя с кредит от ДФЗ, но те ме отказаха. В някоя от темите бях писал за неволите ми с кредитирането.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Краско Виж публикацията
    Я ни светни за измамите, та белким и простолюдието да се облажи с някой лев.

Требва да имаш вуйчо владика Краско първо

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    Пример 1. Поръчаш 100 майки купуваш реални 50 а парите за останалите 50 делите. При кошерите плащаш ДДС и 10% от стойността получаваш фактурата и набора от съпъстващи документи. и т.н.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2016
    С риск да попитам някоя глупост, но откакто съм започнала да се занимавам с пчели, всички по-възрастни хора около мен ми разказват как навремето са се раздавали някакви килограми захар пролетно и есенно време "при бай Тошо" на пчеларите. Та, ако това е било така и е било добро за бранша, защо сега не се субсидира закупуването на захар? Явно това е основното разходно перо, говорейки за вече създадени пчелини, налична дървения, ... Така или иначе дългогодишните пчелари сами си правят майки, отводки, повечето от тях са оборудвани дърводелци,... За какво им е на тях тази НПП, освен за лекарствата? И ако приемем, че точно те са гръбнака на този бизнес?! И какво пречи държавната помощ да се насочи директно към най-болното им място? Признавам, че не съм изчела програмата, но тук доста я дискутирате, явно захарта никога не е била в полезрението на "загрижените" за пчеларството хора в министерствата. Толкова е логично, че явно някъде изпускам нещо базово като информация?!

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Георгиева Виж публикацията
    С риск да попитам някоя глупост, но откакто съм започнала да се занимавам с пчели, всички по-възрастни хора около мен ми разказват как навремето са се раздавали някакви килограми захар пролетно и есенно време "при бай Тошо" на пчеларите. Та, ако това е било така и е било добро за бранша, защо сега не се субсидира закупуването на захар? Явно това е основното разходно перо, говорейки за вече създадени пчелини, налична дървения, ... Така или иначе дългогодишните пчелари сами си правят майки, отводки, повечето от тях са оборудвани дърводелци,... За какво им е на тях тази НПП, освен за лекарствата? И ако приемем, че точно те са гръбнака на този бизнес?! И какво пречи държавната помощ да се насочи директно към най-болното им място? Признавам, че не съм изчела програмата, но тук доста я дискутирате, явно захарта никога не е била в полезрението на "загрижените" за пчеларството хора в министерствата. Толкова е логично, че явно някъде изпускам нещо базово като информация?!
    Да, тогава наистина се раздаваше захар. Отделно даваха захар и на килограм изкупен мед (1 кг мед - 1 кг захар + заплащане на меда фиксирана цена вече съм позабравл но май беше 2.50 лв. или 3 лв.

Като държавна политика го има в Норвегия където е закон (официално го има като член в Закона за пчеларството) къде за есенното подхранване пчеларя се задължава да подхрани с 15 кг захар. Тези 15 кг захар се заплащат от държавата на 100 %.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    Пример 1. Поръчаш 100 майки купуваш реални 50 а парите за останалите 50 делите. При кошерите плащаш ДДС и 10% от стойността получаваш фактурата и набора от съпъстващи документи. и т.н.

И хоп е то ти 3-4хил лева без да се потиш,синът ти той така дъщеря ти и жената и те и хоп е то ти 10-12хил лв.Това ми звучи малко като оня с бирите дето връщал бутилките,но може да се признае,че може да е и реалност.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Да, наистина по пчеларската програма се продават САМО ДОКУМЕНТИ, и това е неоспорим факт за другата развъдна асоциация (НРАП). Не го правят всички нейни членове, а само тези от тях, които са БОГОПОМАЗАНИ (разбирай - помазани от доцента - пардон професора). Имената им ги знаете ...... те са публична тайна.

В нашата асоциация (БПРА) аз лично съм се постарал това да не се случва. Всички членове изрично са предупредени, че дори и съмнения за продажбата на документи може да бъде основание те да бъдат изхвърлени от асоциацията. Нещо повече - за защита на документите, издавани от БПРА (от мене), аз съм въвел нещо невиждано до момента в Българското бюрократично пространство. Всеки един официален документ (като напр. Сертификат за произход или Становище за расова принадлежност) има залепена на него УНИКАЛНА ЛЕПЕНКА с RFID чип на нея, като номера, записан на този чип, гарантирано е уникален в рамките на целия свят. Този номер не може да бъде променен, защото е Read Only. Не може и да се купи чип със същия номер, защото производителите на чипове гарантират, че всеки един номер се произвежда един единствен път и НИКОГА НЕ СЕ ПОВТАРЯ. С две думи - издаваните от БПРА официални документи СА УНИКАЛНИ и НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ФАЛШИФИКАЦИЯ под каквато и да било форма.

Който тази година е купувал отводки или майки по програмите, ги е виждал тези документи, и бас ловя, че дори и за секунда не му е минавала през главата мисълта да направи някаква фалшификация. Това е просто НЕВЪЗМОЖНО. Вижте сами:

Capture.JPG

Ето откъде могат да се купят RFID лепенки за документи, ако разбира се можете да си позволите количества от 10 000 бройки, но уникалноста на номерата е стриктно спазвана. Няма два еднакви чипа (лепенки) на този свят и никога няма да има:

http://www.zotei.com/RFID_label/HF_s...FID_label.html

Страница 14 от 73 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •