Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 730

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    Знаем за проверките но също така знаем и за ИЗМАМИТЕ : )

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    Знаем за проверките но също така знаем и за ИЗМАМИТЕ : )
    Я ни светни за измамите, та белким и простолюдието да се облажи с някой лев.

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2014
    Пчеларски район
    общ. Чипровци, обл. Мон
    И аз да си кажа болката. Кандидатствах за 30бр кошери и 30бр. отводки. Одобриха ме за отводките, но не и за кошери. Та заборчнях с едни 3000лв да си купя кошери и да има къде да настаня отводките. Пълна простотия. Та в тази връзка кандидатствах и за лекарства, които така и не успях да купя. Лекарствата се опитах да ги купя с кредит от ДФЗ, но те ме отказаха. В някоя от темите бях писал за неволите ми с кредитирането.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2016
    С риск да попитам някоя глупост, но откакто съм започнала да се занимавам с пчели, всички по-възрастни хора около мен ми разказват как навремето са се раздавали някакви килограми захар пролетно и есенно време "при бай Тошо" на пчеларите. Та, ако това е било така и е било добро за бранша, защо сега не се субсидира закупуването на захар? Явно това е основното разходно перо, говорейки за вече създадени пчелини, налична дървения, ... Така или иначе дългогодишните пчелари сами си правят майки, отводки, повечето от тях са оборудвани дърводелци,... За какво им е на тях тази НПП, освен за лекарствата? И ако приемем, че точно те са гръбнака на този бизнес?! И какво пречи държавната помощ да се насочи директно към най-болното им място? Признавам, че не съм изчела програмата, но тук доста я дискутирате, явно захарта никога не е била в полезрението на "загрижените" за пчеларството хора в министерствата. Толкова е логично, че явно някъде изпускам нещо базово като информация?!

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Георгиева Виж публикацията
    С риск да попитам някоя глупост, но откакто съм започнала да се занимавам с пчели, всички по-възрастни хора около мен ми разказват как навремето са се раздавали някакви килограми захар пролетно и есенно време "при бай Тошо" на пчеларите. Та, ако това е било така и е било добро за бранша, защо сега не се субсидира закупуването на захар? Явно това е основното разходно перо, говорейки за вече създадени пчелини, налична дървения, ... Така или иначе дългогодишните пчелари сами си правят майки, отводки, повечето от тях са оборудвани дърводелци,... За какво им е на тях тази НПП, освен за лекарствата? И ако приемем, че точно те са гръбнака на този бизнес?! И какво пречи държавната помощ да се насочи директно към най-болното им място? Признавам, че не съм изчела програмата, но тук доста я дискутирате, явно захарта никога не е била в полезрението на "загрижените" за пчеларството хора в министерствата. Толкова е логично, че явно някъде изпускам нещо базово като информация?!
    Да, тогава наистина се раздаваше захар. Отделно даваха захар и на килограм изкупен мед (1 кг мед - 1 кг захар + заплащане на меда фиксирана цена вече съм позабравл но май беше 2.50 лв. или 3 лв.

Като държавна политика го има в Норвегия където е закон (официално го има като член в Закона за пчеларството) къде за есенното подхранване пчеларя се задължава да подхрани с 15 кг захар. Тези 15 кг захар се заплащат от държавата на 100 %.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Гледам банковата ми сметка нараснала почнали са да превеждат парите за третиране.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Гледам банковата ми сметка нараснала почнали са да превеждат парите за третиране.
    Ха, ха.... те като те гледат с какъв хъс работиш по програмите, няма да се учудя догодина дали няма да започнат да ти ги внасят и без да подаваш документи дори.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георгиева Виж публикацията
    Почнели да се дава захар и ще почне по-лесна далавера ,захарта се продава по-лесно от кошери и отвотки,маики ,лекарства за пчелите.Не съм взел и стотинка от програмите оцелявам и без долавери.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Докато не се изгради манталитета всеки производител в отделен бранш да участва в организация на производители пък макар и на ниво населено място няма управия винаги ще мрънкаме и ще хленчим. Нека погледнем Франция - лидера в кооперирането в ЕС

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •