Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    В партеногенезата се извежда мъжки индивид, а не женски. Целта е в цялата тази армия от женски индивиди да се получи мъжки, който да оплоди майката, която след това да снася оплодени яйца. Неоплодена майката е просто една обикновена пчела, само че елитна. А за способа за който говориш е просто да се вземе неоплодено яйце и да се оплоди изкуствено, но това си е пак оплождане. За сега от търтей майка не става.
    Има доказани документирани случаи на извеждане на майка от неоплодено яйце. Така че става писал бях в една тема кой е правил опитите, единия е макензен, другите са руски изследователи начело с Губин, като получената майка от неоплодено яйце с нищо не отстъпвала по качества на тези извеждани от оплодени яйца. Така че става, редки случаи са описани, но става. Случаите са описани макар и не много подробно в книгата на Кашковский - "Технология ухода за пчелами"

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Има доказани документирани случаи на извеждане на майка от неоплодено яйце. Така че става писал бях в една тема кой е правил опитите, единия е макензен, другите са руски изследователи начело с Губин, като получената майка от неоплодено яйце с нищо не отстъпвала по качества на тези извеждани от оплодени яйца. Така че става, редки случаи са описани, но става. Случаите са описани макар и не много подробно в книгата на Кашковский - "Технология ухода за пчелами"
    Спомням си добре, че си го писал това, но това не значи, че като го повториш 100 пъти и ще стане вярно това твърдение. Искат се ясни доказателства за това, а за сега такива няма. Не може да се говори на принципа - някой някъде казал.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Спомням си добре, че си го писал това, но това не значи, че като го повториш 100 пъти и ще стане вярно това твърдение. Искат се ясни доказателства за това, а за сега такива няма. Не може да се говори на принципа - някой някъде казал.
    Значи нютоновите закони също не са доказателства. Опитите постигнати от хората, които са постигнати от независими експериментални екипи ги вземам за достоверни, пък ти го играй Тома Неверни, колкото искаш. Щом се повтарят дадени разултати има закономерност. Ако човек можеше със своя опит да добие знания за всичко училищата биха били ненужни. Какви по ясни доказателства ти трябват вземи прочети, цитирах ти и източника на информацията.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Досега разбрах че за ди си направя такава селекция са ми нужни 3-4хил.лв. за апарат за изкуствено осеменяване тъкмо се чудех дори да го имам как ще и намеря на пчелата майка интимното място за да я заплодя (аз със зор намирам майката пък какво остава за оная работа на майката) сега пък ми трябвало и неоплодено яйце.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Досега разбрах че за ди си направя такава селекция са ми нужни 3-4хил.лв. за апарат за изкуствено осеменяване тъкмо се чудех дори да го имам как ще и намеря на пчелата майка интимното място за да я заплодя (аз със зор намирам майката пък какво остава за оная работа на майката) сега пък ми трябвало и неоплодено яйце.
    Тогава ти не прави селекция. Какво да ти кажа? Селекцията не е за всеки, а за хора с желание и възможности. това е истината

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Тогава ти не прави селекция. Какво да ти кажа? Селекцията не е за всеки, а за хора с желание и възможности. това е истината
    freelancer_bg ти отговори от снощи това се мъча да ти обясня.

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Епигенетиката е в пъти по-важна от генетиката! Епигенетиакта (условията на средата) диктуват кои гени да стоят заключени и кои да се отключат и да доведат до синтезиране на съответните протеини. Може да имаш най-хубавите гени, но щом средата, в която живееш ги подтиска, те никога няма да се изявят. Може да имаш много лоши гени и много малко хубави, но начина на живот да отключва само хубавите. Преди години всички говореха за гени и генетика. В момента всички учени говорят за епигенетика и експресия на гените.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Епигенетиката е в пъти по-важна от генетиката! Епигенетиакта (условията на средата) диктуват кои гени да стоят заключени и кои да се отключат и да доведат до синтезиране на съответните протеини. Може да имаш най-хубавите гени, но щом средата, в която живееш ги подтиска, те никога няма да се изявят. Може да имаш много лоши гени и много малко хубави, но начина на живот да отключва само хубавите. Преди години всички говореха за гени и генетика. В момента всички учени говорят за епигенетика и експресия на гените.
    75% - 25% Търтеи към майка

Добре де - вадиш сперма от 10-12 търтея за една майка .
    Сметни съотношението .

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •