Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 210

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Много ми е интересно как ги определяте тези килограми.На 2-3 кошера е ясно : толкова пити х толкова средно на пита. На 200-300 семейства, как става ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Много ми е интересно как ги определяте тези килограми.На 2-3 кошера е ясно : толкова пити х толкова средно на пита. На 200-300 семейства, как става ?

Ами при мен всички до миналата зима съм ги зазимявал 6-7 рамки.Но тая съм решил на 8 рамки.Зазимените на 8 рамки миналата се оказаха доста добри.Тия на 6-7 малко изостанаха но пък за липата бяха сила голяма

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Да си призная вчера писах,че на единият кошер са приели майката и снася и е така и както писах я придадох както по темата.Само,че вчера като отворих видях,че не са изяли напълно храната и понеже вече ми беше писнало направо отворих кутийката.Майката излезе и излетя,въртя се минута около кошера кацна на рамките и почна да издава онзи звук.Понеже се постреснах вдигнах рамката където беше и я видях забита в килийка с мед,пчелите не я бараха и след минута отиде и снесе яйце пред очите ми Днес отварям снесала е добре и в същото време маточници,махнах ги.На другия кошер му махнах и днес маточноците и с клетка върху питата придадох пак майката пък да видим какво ще стане.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от БоянГ Виж публикацията
    Да си призная вчера писах,че на единият кошер са приели майката и снася и е така и както писах я придадох както по темата.Само,че вчера като отворих видях,че не са изяли напълно храната и понеже вече ми беше писнало направо отворих кутийката.Майката излезе и излетя,въртя се минута около кошера кацна на рамките и почна да издава онзи звук.Понеже се постреснах вдигнах рамката където беше и я видях забита в килийка с мед,пчелите не я бараха и след минута отиде и снесе яйце пред очите ми Днес отварям снесала е добре и в същото време маточници,махнах ги.На другия кошер му махнах и днес маточноците и с клетка върху питата придадох пак майката пък да видим какво ще стане.
    Егати случая. Тези всичките неща съм ги виждал, но все поотделно. В този ред както ги изброяваш си е направо чудо. Ако го беше записал и на клип, пари щях да ти дам за да го видя.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •