Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 21 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 210
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Вади се, стига да има в повече от необходимото за зимата.

Как разбираш колко трябва за зимата?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Как разбираш колко трябва за зимата?
    Знам си по стандарт на мен примерно ми трябват 12 кг за зима и ранна пролет, сиреч до овошките.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Знам си по стандарт на мен примерно ми трябват 12 кг за зима и ранна пролет, сиреч до овошките.

Ако е топла зимата ще ти стигне ли или студена?Що то на една тръвна и трябват 5 кг и пак ще иззими.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Ако е топла зимата ще ти стигне ли или студена?Що то на една тръвна и трябват 5 кг и пак ще иззими.
    При студена при топла ще ми остане. Аз не говоря само за иззимяване, а и за ранно развитие, щото не правя ранно пролетно подхранване.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Миналата зима на някои семейства 12кг им дойде малко и около 10 март имаше случаи на умрели семейства от глад.Говоря за дадан блат

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Миналата зима на някои семейства 12кг им дойде малко и около 10 март имаше случаи на умрели семейства от глад.Говоря за дадан блат
    Прав си за ДБ е малко при студена зима. Особено ако има продължителни студове говоря над седмица, е хубаво да имаш питка отгоре, щото нямаш движение на кълбото настрани и може да умрат въпреки, че имат мед на страничните пити.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    При топло бре не стигна.Миналата зима беше много топла.затова се роиха на много хора.Подхраниха рано и имаха супер силни семейства за които акация нямаше.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Много ми е интересно как ги определяте тези килограми.На 2-3 кошера е ясно : толкова пити х толкова средно на пита. На 200-300 семейства, как става ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Много ми е интересно как ги определяте тези килограми.На 2-3 кошера е ясно : толкова пити х толкова средно на пита. На 200-300 семейства, как става ?

Ами при мен всички до миналата зима съм ги зазимявал 6-7 рамки.Но тая съм решил на 8 рамки.Зазимените на 8 рамки миналата се оказаха доста добри.Тия на 6-7 малко изостанаха но пък за липата бяха сила голяма

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    При топло бре не стигна.Миналата зима беше много топла.затова се роиха на много хора.Подхраниха рано и имаха супер силни семейства за които акация нямаше.
    На мен ми стигнаха до овошките даже и развиха много силно семейство за акацията, но нея я нямаше като почти навсякъде, инак за липа не е обосновано да ги готвя щото липите са малко при мен. Както на 3 така и на повече, но е къртовски труд иска се работа много, без хора не става. 3 кв. дм пити е приблизително 1 кг мед.

Страница 10 от 21 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •