Мисля че не е това целта,защото 2 тона едро 1 на дребно и пак съм в играта.
Ей сега е момента прекупвачите да смъкнат цената на 2,00 лв. за килограм мед. Всеки който иска "Държавата" да му помогне ще не ще ще продава, за да доказва доходи от еди колко си лева на пчелно семейство. По този начин ще ни изнудват да продаваме на ниска цена. Някой от вас ще кажат продавай на буркани има пазар, да има но пазарът е ограничен. 4-5000 пчелари ако продадем по 100 броя е фантасктика.
Защо прекупвачи преработватели на мед са присъствали? за да си намажат филията, а на нас ските. След като пряко не ги засяга субсидията не би трябвало да имат думата.
Това е вярно.Защото те задължават да ги запазиш до следващата година и то за 7лв.Това значи че и другата пак трябва да декларираш същия доход ако се приемат някакви норми и почва едно даване до без край.Преди време в темата за цената меда писах за договори с преработвателите тогава не го мислех но сега като се върна във времето май там нещо се мъти да ни задължат да сключим договори с тях
Логично, ако помощта се предоставя за справяне с неблагоприятни условия през 2015 и началото на 2016, като изискване за регистрация в условията трябва да се посочи по-ранна дата (през 2015 г.) (а не 29.02.16 г.). Още повече, че изискването за продажби е за 2015 г.
Съответно с това да се съобрази и изискването за определения период на внасяне на осигуровките, като се увеличи броя на месеците. Не виждам защо да не бъдат поощрени, тези които спазват нормативните изисквания? Тези, които са си спестили внасянето на осигуровки (и данъци), вече са си "раздали" сами помощта.
Относно определянето на размера на помощта не разбрах по какъв механизъм ще става? Няма ли да е най-удачно общата сума да се раздели след приема на заявленията между онези, които отговарят на изискванията? Така целият бюджет ще бъде усвоен.
Чудя се само ако не дай боже имам смъртност на пролет 10% и дойдат на проверка да проверят да ли тия семейства съм ги запазил какво ще стане?
Обобщавам предложенията до момента.
Не сме съгласни в се доказват продажби на качествен мед особено със документ, който не е бил предмет на сделката в момента на нейното извършване.
В краен случай сме съгласни да има доказване, но за това да се изисква договор за продажба и документ за деклариран доход от продажбата пред НАП.
Ако министерството иска да подпомага само честните спрямо закона пчелари да се приеме само тези които не са си прекъсвали дейността през 2016г. да имат право на помощ за 2016г.
Условие за самата регистрация по Наредба 26 е за всяка партида да се извършват лабораторни изследвания на показателите по видове мед, като "Стойностите за показателите диастазна активност, захари (инвертна захар и захароза или процентно съдържание на фруктоза и глюкоза), поленов анализ и хидроксиметилфурфурол (ХМФ) трябва да съответстват на посочените в приложение № 1 от Наредба № 9 от 2005 г. за условията и реда за одобряване и регистрация на предприятията за преработка на восък и производство на восъчни основи, както и на предприятията за производство и търговия с пчелен мед и пчелни продукти (ДВ, бр. 54 от 2005 г.). "
И какво излиза,да си продам меда,на 4лв,да го обложат с данък и после да си купя захар по 2лв,че ще взема някакви помощи!Помощи се дават за нужда а не да се търсят някакви девиденти/било то и от държавата/!Ако държавата иска да помогне на сектора пчеларство,да помага на всички,иначе ми прилича на някаква куца далавера!
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))