Господа да се върнем на горещата тема защото ДНЕС Матеев трябва да прати становище. Аз подозирам че част играта на преработвателите е да изхвърлят от играта всички които не членуват в тяхната организация. Тук можем да търсим и един от мотивите против. Свободния пазар се регламентира от ред правила в Европейската общност и няма как една организацийка да налага чрез МЗХ правила и то със стара дата във този пазар. Аз лично съм си продал слънчогледа 2015 в Гърция, а рапицата 2016 в Испания познавам хора които си продадоха липата 2016 в Полша. За всичко това имаме договори и са платени данъци, но преработвателите са бесни, че сме ги прескочили и искат това отново да стане невъзможно. Тоест искат да да налагат правила на които само те са готови да отговарят и така чрез МЗХ да бъдат поставени в превелигировано положение което според мен е нарушение на правилата за свободна търговия.
Ако положението стане мнооооооооооого напечено нека попитаме и защо някаква новоизмислена хартийка ще има по голяма стойност от договор по който са платени данъци. Каква ще бъде гаранцията, че написаното на хартийката ще е истина. Хартийката ще бъде ли придружена от копие от документа за резулататите от лабораторията. Каква в гаранцията и как ще се доказва коя проба на пчеларя в коя купажна проба е отишла. Имам още мнооооого въпроси по технологията но за сега да ги оставим.
Скандала стана заради изказване че 40% от пробите изпратени от БГ са лоши. В министерството продължават да не знаят каква е технологията на изпращане на проба, какви са показателите по която тя се окачествява като добра или лоша. Сигурен съм в това и си мисля че трябва да се проведат разговори и да се опишат в писмо тези неща за да им се изясни. Българска лаборатория въобще не може да хване тези показатели по които ни изкарват лоши проби и заради които става сега скандала. Как тогава гарантираме качество на меда на продавачите по нар.26. Пълен батак, но явно в МЗХ са страшно впечатлени от думите и" доказателствата" на браншовика и са готови всякак да му угодят.
Матеев ти си в момента единствения който можеш да защитиш нашия интерес. Вдигай управителния съвет по тревога и всички които имаме с какво да помогнем днес в Габрово. Всеки да си нахвърли аргументите против. Сериозни такива има част от тях и Дамянов ги спомена. ДА се съберем и да решим как да отблъснем атаката на първо време и после да помислим как ще спечелим войната.
Тръгвам на път но се надявам до 13,00 да се върна. Няма да мога да следя форума ако се организирате обадете ми се.