Понеже ми "отесня" помещението ще се наложи да складирам десетина магазина навън, бихте ли споделили с какво да третирам против молеца.
Понеже ми "отесня" помещението ще се наложи да складирам десетина магазина навън, бихте ли споделили с какво да третирам против молеца.
Орехови листа по рамките
И моите зимуват под един навес, само мрежа отгоре и отдолу. Нито молец имаше, нито мишки.
Тия дни ще вземат проби. Аз отказах. Всеки си преценява. На 5лв чисти щях да клекна, ама сега като си спадна 20ст данък ми остава 4,80. макс. Почти всички се записаха. Дилемите са 2- Дали да сме единни и да “държим“ за по-добра цена или пак да сме единни и да предложим количества(които количества БИ трябвало да доведат по-добрата цена)......... Всеки си преценява.
в тази връзка миналата седмица имаше събиране на пчеларите от цялата община нещо което се случва сигурно за първи път от '90 години насам и където ми е единия пчелин. Хубавото е че поне 90 % от колегите уважиха поканата, а единствената тема бе изкупната цена. След дебат на места малко по-разгорещен накрая всички се обединиха около мнението че никой пчелар на територията на общината няма да продава мед под 5-5.20 лв. Разбира се остава да се види дали ще се удържи на дадената дума. Дори кмета на Община обеща да предостави помещение и охрана ако се налага да се събере меда на едно място както и пълната си подкрепа....
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Вчера проверих 2те най калпави майки, поддържат 4 рамки с пило. Значи има хубав принос.
Ами много-много не ме вълнува защо е така. Просто се набива на очи. А мисля, че природата си знае какво и как. Па ако верно се замисля, най-вероятно е от скапаната година. Май беше хладен(да не кажа студен). Няма плодове, сега вече е 2 месеца суша. За пръскания против дерматит по говедата, нямам информация да е правено в моя район, така че това отпада.
П.П. А някой има ли инфо за биологията и развитието на осите?
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))