Не мисля, че е така. Правилата се създават от хора, които също грешат (става въпрос за служителите на ДФЗ, МЗХ и Евросъюза). На практика това е един непрекъснат процес на усъвършенстване, който изисква време докато се допрецизира да най-дребните подробности в търсене на разумен баланс.
Ще дам един пример - ако наистина Фейсбук гъмжи от обяви за продажба на лекарства за третиране по занижени цени, то това няма да остане незабелязано от МЗХ и ДФЗ, и догодина можете да очаквате някое ново изискване в Наредбата, срещу което отново ще нададете вой. Истината обаче е друга, и тя може да се представи нагледно с поговорката "Каквото повикало, такова и се е обадило". Тоест ако в България нямаше пчелари-мошеници, наредбите за помощите щяха да са много по-опростени и много по-либерални. Да, ама не ..... и това е най-тъжното .....
За грешки ли говорим или за умишлена политика? Погледни предишната програма. На мен никак тази политика не ми изглежда като следствие от нашенските тарикатлъци.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"