Пример - 50 семейства - заявил си Варостоп - това прави 60 лева и Варотом което е към 62 лв. за пролетта или есеннта.Общата сума е 122 лв. Това или други по евтини препарати би си купил всеки обикновен пчелар. Трудно някой може да ме убеди че когато парите излизат от неговия джоб не си прави сметката колко и за какво харчи.
Това е все едно да сметнеш че Перицина е 50 лв. за 10 семейства а Варостопа е 12 лв. също за 10 семейства, и че едно третиране ще ти струва 500 лв. в единия случай а в другия 60 лв. и да си кажеш а че то 500 лв. са ми джобните за деня....
Или ако вземеш обявите - най-честите версии - подариха ми ги (аз лично до скоро не бях чувал или виждал пчелар да подари Перицин за 500-600 лв. на друг пчелар защото се отказвал и нямал какво да го прави, а са видели случайно и от дума на дума на ти 500-600 лв.... чак ми идва да попитам абе де ги тия и аз искам 10-20 опаковки Пирицин може и Байварол) или Абе аз си ги купих ама като сложих лентите и се оказа че съм взел 10-20 кутий повече и сега се чудя какво да ги правя....
Но понеже държавата плаща веднага ситуацията се обръща и се заръчват Перицин, Байварол и т.н. и мнозина си го признават че в противен случай не биха си купили това но щом друг плаща....
Както и Рости отбеляза под добрите намерения на мярката може да стоят и чисто икономически причини. Продажбите на определени продукти рязко скочиха и това е очевидно за всеки.
Това малко не го разбирам - не са ти боядисани кошери, не са опънати по конец, не стават за снимка за корица на списание, не е окосено от 1 седмица примерно и изведнъж ставаш Мурдар...