Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Колега, приходите ми от продажба на дребно ми се явяват нещо като „джобни“ (без да се изхвърлям), така че ако разчитам на този пазар скоро ще трябва да „пусна кепенците“ и да си търся ново поприще..... Все пак благодаря за съвета!
    Ще перефразирам подписа на Remi: Клиенти се печелят бавно и болезнено, но... когато се спечелят достатъчно, болката изчезва за винаги.

Ако тази година набереш 100 клиента, догодина започваш от 200 нагоре. Успех!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията

Ако тази година набереш 100 клиента, догодина започваш от 200 нагоре. Успех!
    Малийй, какво ли ще е след 5 години. Я се събудете.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Малийй, какво ли ще е след 5 години. Я се събудете.

Това може да стане,но винаги има нещо което може да те срине от 100 на 0.Примерно антиреклама от колеги.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    При мен записването започва от началото на януари. Веднага след сурвакарите.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Ето и обещаната графика.
    Това е сравнение на цената на меда и почасовото заплащане на труда в сащ за последните 100 години. Като почасовата ставка е разделена на 10 и графиката реално е за 6 минутното възнаграждение с цел по-ясно наслагване на кривите.
    Може да се види през кои периоди меда е силно конвертируем и колко време е нужно да работиш за да си купиш килограм мед. Вижда се ясно и как през последните години цената на меда скача толкова много спрямо почасовото заплащане, че през 2015г. цената за килограм мед се равнява на 6 минутната надница.

1.jpg

За 2016 има само.... въпросителни. Това което ме гложди е защо август месец не е ясна цената за 2016 г. Меда е специфична стока, купуваш я тази година а я продаваш следващата. Дали някой няма изпреварваща информация какво ще се случва с червената графика през 2017 г.?
    Винаги може по-добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    При мен записването започва от началото на януари. Веднага след сурвакарите.
    А за какво количество говориш - по морето и пазарите в столицата, знам за тон до тон и половина максимум.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    А за какво количество говориш - по морето и пазарите в столицата, знам за тон до тон и половина максимум.
    От 35 семейства количеството не е голямо. През януари идват хора току що научили, че продавам мед, т.е. нови клиенти, а аз вече съм го продал.
    Лятото като изкарам мед им се обаждам, идват и купуват. Меда го продавам по 10лв. буркана.

Ако продадеш един тон по 10лв., то с 10 000лв ще можеш да скърпиш известно време.

Колкото повече мед успееш да продадеш на дребно, толкова по-добре и за теб и за съсловието. Опитай. Успех!

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    От 35 семейства количеството не е голямо.
    Тъкмо поради това ти зададох този въпрос - едно е малко количество, друго е тонове. Благодаря за пожеланието, но вече съм пробвал - при голяма бройка, за мен!!! не си струва да се занимава човек на дребно. (освен разбира се, при горепосочените две положения)
    Впрочем това е втората причина, поради която от година- две сериозно съм се замислил, да си купя някакъв имот по морето - първата е ясна и съм съгласен с Хемингуей по въпроса. :Д
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Тоя договор, отдавна е забравен. На някой рафт, от по надолу разположените.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Тоя договор, отдавна е забравен. На някой рафт, от по надолу разположените.

Абе кой бяга от пари в бг-то?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •