Debi за начинаещ щом от 4 си направил 10 е ОК.
Ако презимуват успешно си е успех.Втората година не бързай толкова с увеличаването ще извадиш и мед.
Това вече зависи от много неща - например кога си формирал отводките, до колко си отслабил основните 4 семейства, района ти като паша и т.н. Общо взето мнозина са доволни ако успеят да направят и отводки и да извадят някакъв мед (10-15 кг). Колкото до разходите още първата година няма как да се върнат на 100 %.
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Ако изключим пчеларството като хоби, тази година толкова много работа имаше по пчелите, че колкото и стоков мед да съм извадил, няма как да ми се покрият разходите като вложен труд.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Сменяй майките!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Пчеларството не става от веднъж, за една година. Поработи 5-6 години пък тогава се върни назад и се сети какво си мислел първата година. Ако разчиташ само на мед гледай да стигнеш 30-40 кила поне. Ако си из полето. А както ти казват колегите, не мислиш ли, че тия нови 6 бройки дето си направил не е някаква печалба!? + това, нови пити си изградил.....подготвил си доста неща за догодина. Ако и магазинни пити си изградил......догодина ти остава само да ги въртиш в центрофугата.........![]()
Благодаря много inio33 Вчера видях някъде из нета, че там има такива неща и до колкото разбрах магазина се намира зад халите, но не съм сигурен, затова ще трябва да пообиколя, пък дано го намеря![]()
В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))