Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Равносметката за тази година...стартирах с 4 кошера в момента са 10.Надявах се да са 11, но последния си остана търтовка, а толкова се мъчих с него.Съвсем малко мед събрах, даже отчайващо малко.Като цяло натежава разочарованието.Имам желанието, но ако резултатите са такива и през следващата година, не виждам много смисъл в цялата работа.
    Какво очакваш от 4 кошера? Ако не е тайна.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Debi за начинаещ щом от 4 си направил 10 е ОК.

Ако презимуват успешно си е успех.Втората година не бързай толкова с увеличаването ще извадиш и мед.

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Какво очакваш от 4 кошера? Ако не е тайна.
    Очаквам като минимум по 10 кила мед от кошер за да си покрия поне малко от малко разходите.И ще повторя ...очаквам да покривам поне малко от малко разходите.
    Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 16.08.2016 в 09:45. Причина: предпоставка за конфликт

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Очаквам като минимум по 10 кила мед от кошер за да си покрия поне малко от малко разходите.И ще повторя ...очаквам да покривам поне малко от малко разходите.
    Това вече зависи от много неща - например кога си формирал отводките, до колко си отслабил основните 4 семейства, района ти като паша и т.н. Общо взето мнозина са доволни ако успеят да направят и отводки и да извадят някакъв мед (10-15 кг). Колкото до разходите още първата година няма как да се върнат на 100 %.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    .............
    А е, ако си е плащал всичко - и семейства, и отводки, и сандъци, инвентар, помещения, терен и т.н., ще е успех, ако на третата година си върне разходите.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    А е, ако си е плащал всичко - и семейства, и отводки, и сандъци, инвентар, помещения, терен и т.н., ще е успех, ако на третата година си върне разходите.
    то за това си има амортизационни отчисления... в това число и за семействата, и отводките ...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Ако изключим пчеларството като хоби, тази година толкова много работа имаше по пчелите, че колкото и стоков мед да съм извадил, няма как да ми се покрият разходите като вложен труд.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Сменяй майките!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Пчеларството не става от веднъж, за една година. Поработи 5-6 години пък тогава се върни назад и се сети какво си мислел първата година. Ако разчиташ само на мед гледай да стигнеш 30-40 кила поне. Ако си из полето. А както ти казват колегите, не мислиш ли, че тия нови 6 бройки дето си направил не е някаква печалба!? + това, нови пити си изградил.....подготвил си доста неща за догодина. Ако и магазинни пити си изградил......догодина ти остава само да ги въртиш в центрофугата.........

Наблюдател
    Регистриран
    01.07.2016
    Благодаря много inio33 Вчера видях някъде из нета, че там има такива неща и до колкото разбрах магазина се намира зад халите, но не съм сигурен, затова ще трябва да пообиколя, пък дано го намеря

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •