Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ewgeni_ Виж публикацията
    Не ,не искам да си сравнявам познанията с никого просто нямам опит с многокорпусните кошери и за това реших да попитам по-знаещите от мен (само дадан блат имах) . Ако не успея да ги развия на 2 корпуса да ги обединя ли или да ги оставя на 1 ? Благодаря .
    Лошото е че и други нямат опит, вадят заключения от една -две зими и щедро дават съвети.Ясно е че не си "бос" и сам ще решиш, но един вариант от мен.ЛР рамка няма достатъчна височина за пчелите и за запаси.Аз зазимявам с ДБ магазин /с мед/ върху корпуса.Ако вече си извадил меда, вариант е питки във време и количество съобразно наличните запаси.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    ... но един вариант от мен.ЛР рамка няма достатъчна височина за пчелите и за запаси.Аз зазимявам с ДБ магазин /с мед/ върху корпуса.Ако вече си извадил меда, вариант е питки във време и количество съобразно наличните запаси.
    Позволявам си леко продължение. Ако имаш ДБ магазини, съвместими по размер, хакай по един отдолу на всеки ЛР корпус. Горе ако няма място за кълбото, надолу ще има достатъчно. Магазин с мед отгоре е добре, но до известно време, а нататък според зависи. Все пак има една мъртва зона между кълбото и храната която може да ти изиграе лоша шега още в първия сезон. И при Венер има едни такива схеми, но не ти го препоръчвам засега.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •